– En gammel eller ny drøm som kan bli til en realitet? undrer styreleder Camilla Persson i Vang musikkforening.

Korpset går nye veier for å skaffe musikere til 17. mai og til tiden etter nasjonaldagsfeiringen. Fra 26. april åpner nemlig korpset øvelsene for dem vil være med på innspurten fram mot 17. mai, og gjerne videre.

Trenger påfyll

– Våre faste medlemmer er aktive på flere hold, og vi trenger litt påfyll i rekkene når vi skal ut på nasjonaldagen. Trompeter og tromboner er ekstra velkomne, men det er plass i andre grupper også, sier dirigent Trond Eklund Johansen.

Styreleder Persson lokker med mange hyggelige opplevelser:

– Å være med i et korps er veldig sosialt. Hos oss er det en stor spennvidde i alderen. Mange generasjoner er samlet. Vi har medlemmer fra 17 år og opp til langt over pensjonsalderen, sier Persson.

Og det er også her utfordringen ligger for korpset:

– Noen av de eldste medlemmene synes kanskje det er litt slitsomt å gå og spille på nasjonaldagen, og noen av de yngste kan også være med i et ungdomskorps, og må prioritere å være med der på 17. mai. Derfor trenger vi forsterkninger, sier Persson.

– Hvem ser dere etter?

– Alle som er interessert i musikk og som kan å bruke instrumenter. Det kan være studenter som ikke reiser hjem på nasjonaldagen, eller hjemvendte som ikke er medlem av noe korps for øyeblikket. Eller andre som er nysgjerrige på hva det vil si å være med i et korps.

– Får gjestene uniform på 17. mai?

– Vi skal strekke oss langt for å få til det. Har vi ikke nok uniformer så må man gå i svart. Uansett: Blir man med oss videre så kan man blant annet få oppleve et flott stevne i Trysil i juni, og i september slår vi på stortromma med en konsert i kulturhuset. Britt Synnøve Johansen og Halvor Lillesund kommer og skal tolke Edith Piaf sammen med korpset.

Øver på Disen

Vang musikkforening har i dag cirka 60 medlemmer, og øver hver tirsdag på Disen kulturveksttun (i den tidligere Teatersalen).

– Vi har godt humør, og mye fin musikk på repertoaret, sier Trond Eklund Johansen.