De to unge karene er begge fast ansatt ved den nye byggvarekjeden i Nydal. Men det var ingen selvfølge at det skulle skje. Regionsjef Thomas Nicolaisen forteller at den faste staben teller kun fire personer.

– Butikksjef og assisterende butikksjef ble rekruttert fra vårt eget selskap. Dermed var det kun to fulle stillinger som ble utlyst, i tillegg til seks deltidsstillinger. Interessen var veldig stor, forteller Nicolaisen til Ringsaker Blad.

– Vi fikk inn hele 200 søknader til de to faste stillingene. Nivået på søkerne var veldig høyt, og vi er veldig godt fornøyde med at valget falt på Martin og Mikkel, fortsetter han.

Utdannet barne- og ungdomsarbeider

Mikkel Øyan Storås hadde ikke regnet med å komme gjennom det trange nåløyet.

– Jeg ble veldig overrasket da jeg fikk tilbud om fast jobb. Intervjuet pågikk i 45 minutter, uten at jeg skjønte på langt nær alt som ble sagt på dansk, forteller han og flirer.

Men han gjorde tydeligvis et bra inntrykk på danskene.

25-åringen fra Hamar er utdannet barne- og ungdomsarbeider, med jobberfaring fra blant annet barnehage. I tillegg kan han skilte med erfaring fra restaurantbransjen og lager. Ønsket om fast jobb og full stilling sørget for at han søkte på de to stillingene i Nydal.

– Jeg er veldig glad for at den ene jobben ble min, sier han.

Spennende sjanse

Martin Barmoen Kjos fikk den andre. 23-åringen, også han hamarsing, kan skilte med fem års fartstid som Kiwi-ansatt.

– Hvorfor besluttet du å bytte jobb?

– Det er ulike grunner som ligger bak. Men Jem & Fix er et helt nytt konsept i Norge. Samtidig virket det spennende og kanskje få være med og forme et nytt byggevarehus. Heldigvis fikk jeg jobb, sier han fornøyd.

Kjeden har 125 butikker i Danmark og 52 i Sverige. Butikken i Nydal er den sjuende i Norge.

– Vi åpnet den første butikken i Norge for to og et halvt år siden. Målet var å teste markedet, men nordmennene likte konseptet vårt, forteller Thomas Nicolaisen.

– Vårt fokus ligger på lave priser og selvbetjening. Dermed holder vi prisene nede, tilføyer han.

Butikken ligger vegg i vegg med Jysk XL og Kvik.