Gå til sidens hovedinnhold

6.000 besøkende i Kulturhuset i førjulstida

Artikkelen er over 1 år gammel

- Det er overveldende, sier Kulturhusleder, Terje Gloppen, som har tatt imot 6000 publikummere på søken etter julestemning i Hamar kulturhus den siste måneden.

Hamar kulturhus går mot en av sine beste førjulsperioder og kan skilte med stort sett utsolgte julekonserter og –forestillinger fra slutten av november til siste søndag i advent.

– Det er gledelig å se at så mange oppsøker Kulturhuset for å finne julestemning med venner og familie, sier kulturhusleder, Terje Gloppen, og viser til rekka av programinnslag som har fylt Hamar kulturhus i adventstida.

Det startet med «Christmas with Nordic Tenors», «Rasmus og verdens beste band» og «Julekonsert med Helene Bøksle» i siste uka i november. Samtlige hadde kun noen få billetter igjen for salg. «Natt i Nisseland» gikk helga etter med to nesten utsolgte saler – kun et fåtalls billetter igjen. Deretter fulgte to julekonserter med DDE. Den første forestillingen var utsolgt allerede i starten av oktober, ekstrakonserten solgte to tredjedeler av salen.

Egenproduksjonen fra Hamar kulturhus, Ps:Dance, Melkeveien og Danselinja ved Stange vgs, «Nøtteknekkeren i Melkeveien», hadde to fullsatte saler, mens Oslo Gospel Choir som kommer til Kulturhuset søndag 22. desember har kun én billett igjen.

– Juleballett er et av våre faste innslag i førjulsprogrammet og etter fem år ser vi at ballett har blitt en mer og mer etterspurt førjulsopplevelse, noe vi toppet i år med egenproduksjonen «Nøtteknekkeren i Melkeveien». Dette er programelementer vi kommer til å fylle førjulsperioden med også i årene som kommer, sier Gloppen.

I tillegg arrangerte Kulturhuset «Barnas juleverksted», som har blitt en veldig populær førjulsaktivitet for familier og barn og hadde tilsammen om lag 1100 besøkende over tre lørdager i advent.

– Lørdagsformiddagene med juleverksteder, gløgg, pepperkaker og lun stemning i husets foaje har vært en av våre bærende programposter i førjulstida. De tre formiddagstimene har blitt innarbeidet som et kjærkomment pustehull for juleforberedende og stressede foreldre.

Hamar Veterankorps og Hamar Damekorps inviterte også til sine egne julekonserter i Kulturhuset - begge godt besøkt, og mandag 16. desember ble husets siste jamsession for året gjennomført. JuleJam i Kulturhuset hadde omlag 80 gjester.

Til sammen har nesten 6.000 publikummere besøkt førjulsarrangementer i Hamar kulturhus fra 26. november og frem til siste julekonsert for året – Oslo Gospel Choir 22. desember.