600 Radisson-gjester fikk ikke plukke sin egen frokostbuffé: – Fint å se at de tar ansvar

- ANSVARLIG: - Jeg synes dette er meget ansvarlig, sier danske Ole Skellerup om måten Radisson-hotellene i Trysil har taklet konorasituasjonen på. Her serveres han frokost av personalet sammen med sin datter, Ellen (8).

- ANSVARLIG: - Jeg synes dette er meget ansvarlig, sier danske Ole Skellerup om måten Radisson-hotellene i Trysil har taklet konorasituasjonen på. Her serveres han frokost av personalet sammen med sin datter, Ellen (8). Foto:

Personalet på Radisson Blu Resort Trysil ble møtt med stor forståelse og fikk mange positive kommentarer da de torsdag stengte hotellgjestenes direktetilgang til frokostbufféen.

DEL

(Østlendingen) – Dette synes jeg er meget ansvarlig. Når man tenker på situasjonen og utfordringene koronaviruset gir, er det trygt å se at hotellet tar sine forholdsregler, sa Ole Skellerup (46) fra Nordsjælland etter at han torsdag morgen sammen med sin datter, Ellen (8), hadde fått servert egg og bacon av hotellets ansatte.

Som en konsekvens av Folkehelseinstituttets skjerpede retningslinjer på koronasituasjonen ble hotellet fra og med onsdag nektet å gi gjestene tilgang til frokostbuffeen. Ansatte iført plasthansker serverte gjestene de varmrettene og kaldrettene de ønsket seg, i tillegg til drikke.

Ingen av gjestene kunne hente sine egne kopper, og bestikket ble brakt til dem innpakket i servietter.

– Stor forståelse

– Forståelsen for at vi endrer frokostrutinene er stor, og mange av gjestene reagerer positivt på at vi nå i praksis viser at vi tar dette på alvor, sa en strålende opplagt hotelldirektør, Maria Åhgren, ved 9-tiden torsdag.

Svenske Daniel Gustafsson og Gunilla Voeler fra Göteborg hadde opprinnelig bestilt skiferie i Italia, men avbestilte denne da koronasituasjonen eskalerte. De vurderte siden å dra til Østerrike, før de til slutt bestemte seg for Trysil.

– Vi ville dra til et sted der smittefaren var liten, og har dessuten vært her før – om ikke på hotellet, sier Daniel Gustafsson.

– Vi har respekt for at hotellet tar sine forholdsregler og følger de nye retningslinjene. At de viser at de tar dette på alvor, skaper trygghet, sier han.

– Ikke preget

– Hvordan preger koronasituasjonen ferieoppholdet deres?

– Vi tar ikke på andre mennesker og vi er nøye med hygienen, men ellers har ikke oppholdet her vært preget av koronasituasjonen. Vi har kost oss, sier Gunilla Voeler.

– Kan man bruke treningsrommet og spaet? spør hun hotelldirektør Åhgren.

– Både spaavdelingen, svømmebassenget og treningsrommet er åpent som vanlig, forsikrer Åhgren.

Hun sto ved inngangen til frokostsalen fra klokka 07.00 torsdag morgen, og ville stå der til serveringen stengte klokka 10.30.

– Så langt har jeg ikke fått en eneste negativ reaksjon, kun positive, sier hun.

– Har taklet det fantastisk

Onsdag ettermiddag hadde hotelledelsen et møte med de ansatte, der tiltak mot koronaviruset sto på dagsorden. Maria Åhgren er meget fornøyd med måten personalet responderte på.

– De har taklet dette på en fantastisk måte. Situasjonen er annerledes og ukjent, men alle har tatt dette som en utfordring, sier hun.

Milana Sielicka, leder for frokostteamet på Radisson Blu Resort Trysil, var ved 09-tiden torsdag også full av lovord om både ansatte og gjester.

– Alle takler dette på en veldig bra måte. Det er en utfordrende situasjon for alle, og vi håper selvsagt at det ikke bli langvarig, men vi får bare ta det dag for dag, sa hun.

Konferanser avbestilt

Maria Åhgren forteller at flere bedrifter har avbestilt konferanser på Radisson-hotellene i Trysil på grunn av koronafrykt, men at virussituasjonen foreløpig ikke har hatt noen effekt på hotellets privatgjester.

– Privatmarkedet er som før. De aller fleste som har bestilt ferie her, kommer hit som planlagt, men vi merker at noen større grupper har kansellert opphold som er bestilt.

– Frykter dere at en ytterligere eskalering av situasjonen kan føre til at dere for en periode må stenge?

– Foreløpig ser vi ingen grunn til å frykte det, men vi følger rådene og informasjonen fra Folkehelseinstituttet nøye, sier hun.

Artikkeltags