Gå til sidens hovedinnhold

«63 tattoostudioer i Oslo og to her i byen. Så det ble et enkelt regnestykke»

Artikkelen er over 1 år gammel

– Når koronaen kom ble det anledning til å finne ut hva man skulle gjøre, sier Tom Eric Haugan. Han valgte å starte egen tatoveringsbedrift i Hamar.

I Furnesvegen 44 er Tom Eric Haugan kommet i gang med BlækkCompagniet Tattoo & Piercing.

– Det er den tredje butikken som jeg åpner. Jeg bor på Eidsvoll og så at det var 63 tattoostudioer i Oslo og to her i byen. Så det ble et enkelt regnestykke. Pluss at Hamar er en veldig lun og koselig by med god stemning, sier Haugan.

Glad i å tegne

– Kanskje var det et totalt feil tidspunkt å åpne butikk, midt i den utfordrende koronatiden. Men samfunnet kommer snart tilbake til normalen, og da er det like greit å være på plass.

– BlækkCompagniet, med æ?

– Ja, jeg er trønder, vettu. Og vi gjør det mest mulig norsk.

– Litt morsomt: Over høyttaleranlegget i bakgrunnen hører du nå «Back in black» med AC/DC. Jeg satt nylig og lurte på hva jeg skulle kalle butikken her i Hamar, og tenkte på «Black in blækk», men så slo jeg det fra meg. Ingen ville ta det ordspillet, sier Tom Eric og ler.

Butikken er ikke helt oppe og står. Det mangler skilt på fasaden, vindusdekor og litt pynt i lokalene.

Og Tom Eric har bare holdt døren oppe i en uke, men kundene har allerede begynt å komme.

– Jeg har ikke slått på stortromma fordi det mangler litt «småtterier», men folk har funnet meg, ja. Og jeg har en god del ting booket i tiden framover.

Han startet med tatovering i 1994.

– Det var litt tilfeldigheter som gjorde at det ble tatovering. Jeg har alltid vært glad i å tegne, også fikk jeg mulighet, gjennom moren min, faktisk, som kjente noen som startet opp et tatoveringsstudio i hjembyen Trondheim. Da startet det hele.

Foreløpig blir det bare Tom Eric som jobber i studioet.

– Det er god plass her, så jeg skal ikke utelukke at det kan bli en tatovør til. Men, jo eldre man blir, jo mer bekvem blir man i sitt eget selskap.

– Det er deilig å ha sin egen nøkkel og gjøre som man vil.

Ydmyk tatovør

Først og fremst skal Tom Eric tilby tatovering, men det blir også piercing og smykker, etterhvert.

– Hva skiller deg fra de andre tatovørene?

– Mottoet har alltid vært å gjøre det man kan på best mulig måte. Mange sitter i Oslo og spesialiserer seg, men jeg har aldri vært sånn. Jeg har vært allsidig og tatt alt som har kommet min vei. Fortsatt den dag i dag kan det dukke opp forspørseler tribal- og kinategn. Jeg gjør det, fordi jeg er ikke i noen posisjon til å si hva folk skal gå rundt med.

– Og er det noe jeg føler at jeg ikke kan, så sier jeg «nei takk» til jobben og sender videre til en spesialist.

– Det er viktig å være ydmyk i denne bransjen, for vi har ikke viskelær.