(Ringsaker Blad)

Det kommer fram i en sms fra Ringsaker kommune torsdag ettermiddag.

– Gjelder alle med kommunal vannforsyning. Ringsaker kommune anbefaler å koke alt vann som brukes til drikke og matlaging. HIAS melder om at det er funnet bakterier i en prøve tatt ut tirsdag på Hamar vannbehandlingsanlegg. Det forventes at anbefalingen vil vare i minimum 2 døgn. Ny melding gis når vannet er trygt å bruke, står det i smsen.

Rett etterpå får Ringsaker Blad presisert fra teknisk drift i Ringsaker kommune at kokevarselet ikke gjelder ALLE med kommunal vannforsyning i kommunen. Det skal kun være dem som får vann fra HIAS, det vil si Furnes forsyningsområde, som anbefales å koke vannet. Alle det gjelder skal ha fått sms. Det har også blitt sendt e-post.

I smsen er det også vedlagt en lenke til FHIs råd når det gis anbefaling om å koke drikkevannet.

I en pressemelding fra HIAS klokken 15.52 blir det opplyst at kokevarselet gjelder dem som har vannforsyning fra HIAS også i Hamar og Løten. Den aktuelle vannprøven skal være tatt tirsdag, og HIAS ber dem av sine abonnenter som har drukket vann fra springen de siste dagene og som siden har fått magesmerter, oppkast eller diaré, om å kontakte lege.

– Funn av bakterier i vannprøver fra vannverket gir mistanke om at drikkevannet kan være forurenset. Dersom du har drukket vann fra springen de siste dagene, og har eller får symptomer fra mage/tarm-kanalen (som magesmerter, oppkast og/eller diaré), bør du kontakte fastlege (eventuelt legevakt i helga). Informer legen om at du bor i et område som er berørt av mulig forurenset drikkevann, slik at dette kan merkes av på en eventuell avføringsprøve til laboratoriet. Dersom du ikke har symptomer, behøver du ikke foreta deg noe annet enn å følge de instruksjonene om koking som du får fra kommunen, skriver HIAS.