Amy Elizabeth videre i Miss Norway

Av

Amy Elizabeth McLaren (24) fra Furnes har kommet seg til finalen i Miss Norway.

DEL

– Morsomt! Det har vært nervepirrende dager. Jeg våknet og så på Miss Norway-siden og så at jeg var videre. Men, nå ser jeg at alle 16 semifinalistene var videre.

Finalen skal være i starten av august. Om det blir fysisk eller digital finale er uavklart:

– Vi finalister har fått beskjed om å jobbe videre som om det blir en vanlig finale. Alt er ganske usikkert om dagen, sier Amy Elizabeth.

Hun har en spennende historie å forstelle:I 2010 førte en hesteulykke til at livet til furnesningen ble penslet inn på et nytt spor.

– Jeg måtte finne noe nytt.

Det sier Amy Elizabeth McLaren (24).

For fram til for 10 år siden, var ridning og hest en stor del av livet til 24-åringen, som kommer fra en gard i Nydal.

I 2010 falt hun dog av en hest, og ble skadet. Ulykken førte til at McLaren ikke kan ri igjen, og hun måtte finne noe nytt meningsfylt å bruke fritiden på. Det ble fotografi. Hun forklarer hvorfor det fascinerer:

– Et bilde kan si mer enn tusen ord. Etter at jeg begynte å studere, har jeg lært at fotografi er mye mer enn bare å trykke på knappen. Et bilde kan stoppe tiden og skape magi, sier hun.

– Må utfordre meg selv

For McLaren har allerede fullført grunnutdannelsen som fotograf, og studerer nå avansert fotografi ved Nordic School Of Photography i Oslo.

Nylig fikk hun også vite at hun er videre til semifinalen i Miss Norway, og dermed er en av 18 jenter som kjemper om en plass i finalen. Ringsaker Blad omtalte i september i fjor at 24-åringen har meldt seg på konkurransen.

– Hvorfor meldte du deg på Miss Norway?

– En av grunnene, er at jeg ville utfordre meg selv. Jeg har en tendens til å holde meg i min egen boble. Jeg må lære meg å utfordre meg selv, og jeg må lære meg å presentere meg selv. Det er også en viktig del av det å være fotograf. Jeg må bli mer selvstendig, svarer McLaren.

– Så den store drømmen, er å bli fotograf?

– Ja, det er det som er planen, svarer furnesingen.

– Folk vet lite

I tillegg brenner furnesingen for organdonasjon, og har et prosjekt gående i forbindelse med studiene, der hun fotograferer personer fra hele landet, som enten har donert bort et organ, eller som har fått et nytt. Hun skriver også en liten tekst til fotografiene. Prosjektet blir en utstilling i Hamar kulturhus i juni.

– Hvorfor brenner du for organdonasjon?

– Det startet med at moren min ble levertransplantert i 2011. Hun hadde vært syk så lenge jeg har levd, og vi visste at dagen ville komme, da hun trengte et nytt organ. Det er takket være at noen sa ja, at jeg har en mor i dag. Folk vet lite om organdonasjon, og er gjerne skeptiske. Jeg vil prøve å vise at det kan være aktuelt for hvem som helst, og det har ingenting å si hvor gammel man er. Jeg prøver å påvirke folk til å sette seg mer inn i det, svarer McLaren.

– Tøft og rørende

McLaren forteller også om hard jobbing i forbindelse med missekonkurransen.

– Du må være aktiv, og det er mye jobb med blogging, vi må gjøre veldedighet og skaffe sponsorer, sier hun.

Denne uka fikk hun vite at hun kom til finalen:

– Idag handler konkurransen også om at vi skal være bra forbilder, sier McLaren, som ser fram til å stille ut fotografier fra sitt fotoprosjekt i Hamar.

Foreløpig er Hamar kulturhus stengt, slik at prosjektet er satt litt på vent. Planen er at utstillingen skal åpne 20. juni.

– Får du mange sterke historier i prosjektet ditt?

– Ja, virkelig. Jeg blir fascinert av at folk er så åpne med meg, med en gang de møter meg. Dette er folk jeg ikke kjenner, som forteller sin historie til meg. Det er tøft og rørende, men det er sterke folk, avslutter 24-åringen fra Furnes.

Artikkeltags