Anders Rasch fra Ottestad best regionsjef i Shell-kjeden

HEDRET: Anders Rasch har blitt «Årets Regionsjef» i Shell. Han må knekke koden for hvordan de skal få flere elbilister skal stoppe på bensinstasjonene i årene framover.

HEDRET: Anders Rasch har blitt «Årets Regionsjef» i Shell. Han må knekke koden for hvordan de skal få flere elbilister skal stoppe på bensinstasjonene i årene framover. Foto:

Anders Rasch fra Ottestad har blitt kåret til «Årets Regionsjef 2019» under årets Shell Awards. Nå har han en utfordring i å få flere elbilister til å stoppe ved bensinstasjonene i Norge.

DEL

Vanligvis er det stor ståhei når Shell Awards holder sin årlige tilstelning. Men på grunn av koronaviruset ble årets arrangement gjennomført på den digitale plattformen Workplace.

Fire utmerkelser

Og det ble lokal vinner når Årets Regionsjef ble kåret:

– Det er selvfølgelig en artig bekreftelse for god innsats, men nå er det slik at det er en utmerkelse som er et resultat av manges innsats. Det er de ansatte ved 25 stasjoner i Innlandet og i Oslo som har bidratt til dette. Alle de ansatte er viktige i denne sammenhengen, understreker Rasch.

– Men, hva har du gjort riktig, tror du?

– Det er vel det å få alle til å dra i samme retning. Alle må føle at de er med på å bidra til gode kundeopplevelser. Også har vi jobbet mye med å få en stabil og god standard over tid. Vi startet med å jobbe hardt med utearealet; å gjøre det tiltalende for kundene. Etterhvert flyttet vi fokuset inn i butikken.

Rasch har jobbet i Shell-systemet siden 1998:

– Jeg kom fra dagligvarebransjen. Det å jobbe med detaljhandel har hele tiden vært triggeren. I Shell har jeg hatt ulike roller opp igjennom disse 22 årene, og med ansvar for ulike regioner.

Det er en jobb Ottestad-mannen har gjort så godt at han har fått gjeve utmerkelser i eget system hele fire ganger.

– Hvordan er stoda hos Shell-stasjonene nå?

– Vi har som andre i bransjen en utfordring i at stadig flere folk velger elbil. Det gir færre stopp på stasjonene. Og da må vi finne nye måter å tjene penger på.

– Så, hva blir veien videre for bensinstasjonene, tror du?

– Bensinstasjonene vil fortsette å være et naturlig stoppested for bilistene på veien, enten de er på vei til jobb, på vei hjem, ferie og fritid. Og det er et nødvendig stoppested for de som jobber med transport. Da må det være et tilbud på stasjonen som gjør det attraktivt å stoppe. Enten man skal fylle tanken eller magesekken med mat og drikke, eller man har behov for andre fasiliteter.

– Det er tilbud som bensinstasjonene må kontinuerlig utvikle.

Juryens begrunnelse

Dette sa Shell-juryen om Rasch da de ga han prisen:

«Årets Regionsjef har best utvikling i både butikkomsetning og drivstoffvolum. Ledere i regionene har utviklet seg og blitt løftet opp og fram av regionsjefen sin. Det er ingen tvil om at alle i regionen jobber i et team, på tvers av selskaper. Gjennom jevnlige konkurranser i regionene har det også vært delt ut stor heder og ære for gode prestasjoner gjennom året. Regionsjefen har i tillegg tatt et stort ansvar ut over sin egen region og løftet sine kollegaer både faglig og gjennom deling av beste praksis».

Artikkeltags