Mandag og tirsdag besøker Anne-Line Westad seks institusjoner i Hamar. Her stiller hun opp i SAS-uniform og byr på en helt spesiell reiseopplevelse. En liksom-tur som skal gi reisefølget mange inntrykk.

Viser severdigheter

For seks år siden valgte Anne-Line Westad å ta førtidspensjonering. Da hadde hun jobbet som flyvertinne hos SAS i 34 år. Men fortsatt tar hun med seg folk på tur. Nå foregår turene ute på omsorgsinstitusjonene:

– Jeg stiller i uniform og tegner og forklarer hva som skjer før, under og etter avgang, forteller Westad.

– Når vi har kommet opp i lufta så går jeg med serveringsvogn med croissanter og rød saft eller vin. Når vi har landet blir det sang av Edith Piaf og deretter en rundtur på de alle de mest kjent severdighetene i Paris. Det skjer på en storskjerm, hvor jeg forteller litt om hvert enkelt sted.

– Jeg har mye å fortelle i og med at jeg bodde i Paris i nesten et år. Da forteller om mitt liv som au pair og student.

Helt til slutt i forestillingen vender Westad og hennes passasjerer hjem igjen.

Hjemme venter noen tanker om livet og hun synger vakre «Gabriellas sång».

– Hvorfor gjør du dette?

– Alle liker reiseopplevelser og mange eldre har ikke opplevd å fly. Også handler det om å skape opplevelser for dem som ikke kan komme seg ut.

– Jobben som flyvertinne ga meg så mye, og det føles nesten som jeg er tilbake på jobb. Det er godt å få dele noe av det jeg lærte gjennom 30 år.

De som har sett Westads forestilling er entusiastiske:

– Jeg får stadig tilbakemeldinger om at jeg må ta med folk ut på nye turer, derfor har jeg også hatt liksomturer til London og til «Nordens Paris», Tromsø.

Her er Anne-Lines miniturné:

Mandag 3. juni:

Klokka 11: Kåtorp
Klokka 14: Kløverenga
Klokka 17: Prestrud

Tirsdag 4. juni.
Klokka 11: Finsalsenteret
Klokka 13: Klukstuen
Klokka 18: Parkgården