Champions Cup er en ny turnering for året og hele verdenseliten var på plass i det som også var årets første Major-turnering. Her er det ikke bare å møte opp, her kreves det spesiell invitasjon. Flere nordiske og baltiske utøvere er jevnlig å se i slike turneringer i USA, og arrangørene følger med på hva som skjer i denne kanten av verden. Etter at Anniken Steen vant NM overlegent i fjor ble hun belønnet med en invitasjon til Champions Cup i Appling. Dermed var det bare å pakke med seg discene og få med seg samboer Tom Erik Kristiansen som caddy.

– Det å få spille en turnering i USA er noe jeg har hatt lyst til veldig lenge, så dette var veldig stort, forteller Steen som ikke turte å ha noen spesielle forventinger til resultat og prestasjoner.

– Mange av de som spilte denne turneringen startet jo sesongen allerede i februar, så de har en del konkurranseerfaring fra i år. Jeg derimot kommer fra vinterdvale. Det hadde vært mest optimalt om jeg hadde fått et par turneringer i år først før denne for å komme meg litt inn i konkurransemodus igjen, men slik ble det ikke denne gangen. Så selv om jeg har gjort mitt for å legge treningsgrunnlaget, så er det noe annet å komme ut i årets første turnering. Dermed var det vanskelig å ha noen spesifikke forventninger til resultat denne gangen, sier hun.

Mestret regnet bra

Steen innrømmer at hun i forkant av turneringen var nervøs for å konkurrere mot utøvere hun ser opp til og som hun stort sett bare har sett på TV tidligere.

– Jeg var veldig nervøs for det faktisk, men jeg tenker at det er dette som må til for å utvikle meg som spiller. Det å bli vant til enda høyere press og å holde det mentale i sjakk under rundene selv om man vet man spiller mot utøvere som har mer erfaring og bedre rangering enn meg, forteller hun.

Turneringen gikk over fire dager og bana passet Steen bra, men de første to dagene ble ikke helt som hun håpte.

– Spillingen de to første dagene var ikke helt på topp ,og det har man ikke råd til blant eliten, så resultatet ble deretter. På dag tre var det masse regn, og da spilte jeg stabilt bra når mange ikke klarte håndtere værforholdene. Siste dag var jeg veldig fornøyd med eget spill, men nest siste hull dro jeg på meg en trippel bogey (et av de mer krevende hullene på banen), og jeg endte tre over par totalt på siste runden, forteller hun.

–En fantastisk opplevelse

Dermed endte hun på 27. plass av i alt 40 i det som etter planen er hennes eneste turnering i USA i år. Deltakelsen og plasseringen i Champions Cup gir henne poeng på en tour-liste og de som samler flest poeng får delta i sluttspill i høst.

– Men det er så og si umulig for meg ettersom jeg kun får spilt denne turneringen her i USA, sier hun.

Steen legger ikke skjul på at dagene sammen med verdenseliten ga mersmak.

– Det har vært en helt fantastisk opplevelse. Mange inntrykk å ta inn over seg på nytt sted og nytt miljø samtidig som man skal spille bra. Jeg tar meg meg masse erfaring og refleksjoner rundt eget spill. Hva som må finpusses og hva som fungerer bra. Jeg har nå sett at når jeg spiller med toppform kan jeg hevde meg blant topp 10. Videre tar jeg med meg en god dose økt motivasjon inn i resten av sesongen. Neste stopp blir Norges Cup på Solør til helgen. Dette blir etter planen min eneste deltakelse i Norges Cup i år, for denne sesongene skal jeg prioritere de europeiske tourene. Planer er uansett å ta seieren i Solør, sier hun.