Gå til sidens hovedinnhold

Åpner Brygga Bar og gir ikke opp Oktoberfest i høst

Artikkelen er over 1 år gammel

Espen Bjørkheim håper på å åpne Brygga Bar så snart det lar seg gjøre. Og tar imot påmeldinger til Oktoberfest på Stortorget i september.

– Jeg så reportasje fra Lekter'n på Aker Brygge i Oslo, og at utelivet i hovedstaden nå drar i gang igjen. Egentlig er jeg personlig livredd for at vi havner i en situasjon der utestedene tøyer og pusher grenser for å ta igjen noe av tapt omsetning, og at folk tar seg til rette. Også går det galt. Dermed havner vi i en situasjon der utelivet og restaurantnæringen må stenge igjen. Da er vi i krise, sier Espen Bjørkheim.

Han og Eventlaget står blant annet bak utebaren Brygga Bar på Koigen og festarrangementet Oktoberfest på Stortorget.

Åpnet for påmeldinger

Ambisjonen er åpne Brygga Bar så raskt det lar seg gjøre, og Bjørkheim avlyser ikke Oktoberfest.

En mail er sendt ut hvor bedrifter og grupper kan melde seg på arrangementet, som samler rundt tusen mennesker over to dager inne i et stort telt på Stortorget.

– Vi vet ikke hvordan samfunnet ser ut 25. september. Per nå ser det jo mørkt ut i forhold til å ha et vanlig Oktoberfest-arrangement, men da må vi tenke alternativt og samtidig ha søkelys på smittevern. Det kan tenkes at vi bruker hele Stortorget til mat- og drikkeopplevelser og be folk om å kle på seg godt denne høsten, sier Bjørkheim.

– Det kan også hende at Oktoberfest ikke blir noe av. Men vi vil at firmaet og grupper melder seg, slik at vi får en viss oversikt. Så skal vi forholde oss til de kravene som myndighetene måtte ha når vi kommer til høsten.

Strandbaren åpnes

Onsdag rulles Brygga Bar på plass ved Koigen.

– Da starter vi forberedelsene til sesongen med montering og klargjøring, og samtidig leverer vi inn søknad til kommunen.

– Når ser du får deg å åpne?

– Håpet er å være i gang rundt 17. mai.

– Å drifte Brygga Bar bør ikke by på store problemer når det gjelder kravene til smittevern. Vi holder til utendørs, har tilgang på hele plenen og kan spre gjestene våre over et stort område.