Gå til sidens hovedinnhold

Åpner ny bru i Åkerkrysset og jobber døgnet rundt for å rive den gamle

Artikkelen er over 2 år gammel

Tirsdag 11. juni blir den første av to nye bruer i Åkerkrysset ved Hamar tatt i bruk. Det er den nordligste brua som nå står ferdig, skriver Nye Veier i en pressemelding.

(Østlendingen)

Tirsdag klokken 09.00 starter også arbeidene med å rive den gamle brua som går over E6 i Åkerkrysset. Arbeidene vil pågå døgnkontinuerlig fram til brua er revet og veien ryddet.

Det blir samtrafikk mellom E6 og Vangsvegen (riksveg 25) i fire dager, fram til fredag 14. juni.

De gamle bruene må rives for å gjøre plass til byggingen en nye E6. For å ivareta sikkerheten må trafikken ledes over E6. Trafikkmessig innebærer dette at trafikanter på E6 må oppom rundkjøringene på riksvei 25 for å passere Åkerkrysset.

Endringen i kjøremønster gjelder både for nordgående- og sørgående trafikk på E6.

– Totalentreprenøren Hæhre og vi som byggherre samarbeider tett med Statens vegvesen og Hamar kommune for å finne løsninger som minimerer ulempene for alle mest mulig. Med døgnkontinuerlig drift får Hæhre utført svært mye på få dager og tidsperioden med ulemper blir så kort som mulig, sier Øyvind Moshagen, prosjektdirektør i Nye Veier Innlandet.

Utbyggingen av Åkerkrysset er svært omfattende. Det tar over to år å bygge det nye krysset og det kommer flere endringer i kjøremønsteret både på E6 og riksveg 25 framover.

– Vi har positive erfaringer med kjøremønsteret som skal benyttes kommende uke, da dette tidligere har blitt benyttet gjennom et par helger. Vi må imidlertid forvente mer forsinkelser i trafikken nå som det blir samtrafikk mellom E6 og rv. 25 på vanlige ukedager. Det blir dessverre verre før det blir bedre, sier Moshagen.

Den midlertidige gang- og sykkelveien blir ikke påvirket av arbeidene kommende uke.

– For å ivareta sikkerheten for alle parter og bidra til god trafikkflyt er det viktig at alle forholder seg til entreprenørens trafikkdirigenter, samt skilting og merking, sier Moshagen.

Åkerkrysset skal stå helt ferdig på vårparten i 2020, men allerede kommende uke blir altså trafikken ledet over den nye nordlige brua i krysset.

Kommentarer til denne saken