Sammen med samboer Anders Kampenhøy åpner hun i januar dørene til Spenst Ottestad i lokalene som blant annet har huset Rema 1000 og bilforretning. Fredriksberg, som bor i Brumunddal, men er fra Nes forteller at det ikke var tilfeldig at valget falt på Ottestad og Bekkelaget når drømmen om et eget senter skulle realiseres.

– Jeg så jo at det var ganske tett med treningssentre i distriktet her. Bare i Brumunddal hvor jeg bor er det tre stykker, men i Ottestad er det ingen. Og det er jo et område med mange tusen innbyggere, forteller Fredriksberg.

900 kvadratmeter

Det er heller ikke tilfeldig at det var kjeden Spenst Lena ønsket å knytte til seg. Kjeden har en rekke sentre i Norge, men ingen mellom Jessheim og Lillehammer. På sistnevnte jobbet hun litt kombinert med studier i OL-byen og likte konseptet.

– På Spenst er det trening for alle uansett form og det synes jeg er et bra konsept, sier Fredriksberg.

Det er foreløpig glissent i lokalene, men i løpet av oktober begynner det for alvor å skje noe.

– Vi skal ha en egen gruppetreningssal og en spinningsal der vi starter med 20 sykler, så ser vi om vi får inn flere etter hvert. Her blir det en frivektsavdeling og vi vurderer også å lage et område for crossfit. Vi har i alt 900 kvadratmeter å fylle her, forteller Fredriksberg.

Som kjedemedlem i Spenst bærer man selv ansvaret, for egen kostnad og risiko, for drift og markedsføring av senteret. Spenst Norge bidrar ikke finansielt med oppstart av sentre.

– Jeg står med det økonomiske ansvaret sjøl og jeg trenger nok 700 medlemmer for at det skal gå rundt, sier hun.


Godt skolert

Nå om dagen har nesningen mammaperm etter at Alma kom til verden for snart et halvt år siden, så nå sjonglerer hun mammatilværelsen med studier og altså oppstart av treningssenter. Hun har utdannelse innen treningslære og er nå på oppløpssiden til en mastergrad innen folkehelsevitenskap. Hun har vært aktiv syklist og for to år siden tok hun for alvor et langt steg utenfor komfortsonen. Da stilte hun nemlig opp på Bikini Fitness i Gardermoen Open og ble nummer seks.

– Dette var veldig lærerikt og noe jeg gjorde for å lære mer om sammensetningen mellom trening og kosthold. Dette er nok ikke noe jeg kommer til å gjøre igjen. Man må jobbe skikkelig med hue og jeg synes det var tøffere mentalt enn fysisk. Scenedagen er den som er mest utfordrende og der var det store kontraster for meg som var vant til å konkurrere sittende i en gruppe med andre syklister. Plutselig står man der alene med en minimal bikini med alles øyne rettet mot seg. Man må virkelig tåle å bli eksponert og du må faktisk tåle å få kritikk og at kroppen din skal bedømmes, forteller hun.

Samboer Anders Kampenhøy fra Furnes har vært aktiv langrennsløper lenge, med langløp som sin spesialitet. Han la opp i år, men har flere gode plasseringer i nasjonale og internasjonale langløp på CV-en, så det bør ikke mangle på kompetanse innen kondisjon og langrennsteknikk på senteret når det åpner.

Han har imidlertid en annen jobb på daglig basis, men kommer til å være på senteret en del. Spenst Ottestad vil bli et såkalt nøkkelgym der det vil være mulig på trene fra 05 om morgen til kl. 23. Senteret vil være bemannet 08–21.

– Vi kommer til å trenge en del folk, både instruktører og PTer, og vi er i gang med å ansette folk nå, avslutter hun.