Det var i fjor høst at Christian «Bobby» Vold presenterte planene om å etablere en mathall i Hamar, inspirert av tilsvarende etablissementer i Oslo.

– Byen må urbaniseres og man må finne de tilbudene man finner i de store byene i Hamar. Vi gjør dette fordi byen trenger det og fordi byens befolkning har etterspurt et slikt tilbud, sa Vold til Hamar Dagblad den gang.

Kø med interessenter

Et slikt prosjekt kunne kanskje virke ambisiøst, men det har vært enorm interesse for å etablere seg i Volds mathall. Det har faktisk vært såpass trøkk at han har måtte si nei til flere.

Her blir det blant annet slakteri, kaffebrenneriet Mjøsen Kaffe, sushirestauranten Omakase by Alex, streetfood-aktørene Hawaii Hamar og Karibia BBQ og landhandelen Lokal Hamar. Det vil også bli kombinert bar og mikrobryggeri som skal sørge for drikke til alle spisestedene. Det er det Jeremy Metzger som skal drive. 50-åringen har et svært godt ord på seg som ølbrygger. Han gjorde seg først bemerket som brygger på Basarene Øl i Hamar. Deretter lagde han mye godt øl for Trysil Bryggeri, før han proklamerte at han skulle reise hjem til Hawaii og starte bryggeri der. De planene ble lagt på is og da var Vold kjapt frampå med å tilby ham plass.

Åpner om 3–6 uker

Planen var opprinnelig å åpne på sommeren, men den planlagte åpningen ble etter hvert flyttet til oktober. Når man lefler med gamle bygg møter man gjerne noen uforutsette problemer, men nå er trolig det verste gjort. Bak stillaser og presenninger nærmer produktet seg ferdig uten at Vold ønsker å kringkaste noen åpningsdato.

– Planen er å åpne i løpet av de nærmeste tre til seks ukene. Da satser vi på en litt gradvis åpning slik at vi ser at alt fungerer og at vi får rutinene på plass. Midten av november er vel det vi sikter på, sier Vold som er spent på mottakelsen.

– Dette er upløyd mark og noe helt nytt i Hamar, men jeg mener at Hamars befolkning absolutt har noe å glede seg til, avslutter han.