Gjenoppstår som Sonar etter konkurs

NYKOMMER: Partner Ola Stensrud Pedersen og daglig leder Martin Lahlum hos Sonar Bemanning i Hamar er klar for nye utfordringer.

NYKOMMER: Partner Ola Stensrud Pedersen og daglig leder Martin Lahlum hos Sonar Bemanning i Hamar er klar for nye utfordringer. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

– En ny start og en ny giv, sier daglig leder Martin Lahlum etter at Sonar har tatt over konkursrammede Rett Bemanning-avdelinger.

DEL

Rett Bemanning gikk konkurs 19. september. Men nå har Sonar Bemanning Hedmark tatt over kjedens kontorer på Hamar.

Under det nye navnet Sonar Bemanning skal tre medarbeidere i Hedmark serve hele fylket med arbeidskraft til arbeidslivet.

Satser bredere

– Vi har fått et solid og seriøst hovedkontor i ryggen. Det føles veldig godt. Nå går vi inn i en spennende tid der vi skal bygge opp Sonar-navnet i regionen. Overgangen skal nok gå glatt, for kundene våre lokalt kjenner godt til oss, sier Martin Lahlum entusiastisk.

I lokaler over gatekjøkkenet Jafs ved gamle CC Mart'n driver tre medarbeidere bemanningsbyrå. Foreløpig er det bare provisorisk skilting på fasaden, for overtakelsen er helt fersk.

– Vi sto på NAV-messe denne uka, og da var det mange som kom bortom og lurte på hva Sonar var for noe, sier Lahlum.

– Hvordan er stoda i bemanningsbransjen i Hamar?

– Det er hard konkurranse. Alle de største bemanningsbyråene er representert i byen. Men vi opplever at det er liv laga for oss. Vi er sterkt forankret i bygg og anlegg, og har etter hvert blitt sterke på horecamarkedet (hotell, restaurant og matproduksjon). Målet er å bygge opp og befeste oss også i andre bransjer, sier Lahlum.

Åpen dag

Arbeidsledigheten i Hedmark er i ferd med å bli rekordlav. For nye Sonar Bemanning betyr det utfordringer og muligheter:

– Det er et stort press på markedet. Ting endrer seg fort: Akkurat nå er stoda at vi har nok oppdrag men må jobbe hardere for å få tak i folk. Sammenligner man i år med hvordan tilstanden var for et par år siden, er muligheten for å få tak i gode kandidater mer begrenset. Men det er jo jobben vår: Å følge med på markedene, og skaffe dyktige arbeidstakere.

Og 18. oktober skal det nye firmaet vise seg fram for arbeidssøkere og arbeidsgivere:

– Da blir det åpen dag her i Hamar, hvor folk kan komme og vise fram virksomheten sin eller svippe innom for å levere inn CV-en sin. Også blir det kaffe og kake.

Artikkeltags