Her plukker streikende NRK-journalister søppel

RYDDET: NRK-journalistene under søppelryddingen i Strandgateparken. Fra venstre: Anne Kari Løberg,  Vibecke Wold Haagensen, Torunn Myhre, Ola Bjørlo Strande og Anne Nesheim.

RYDDET: NRK-journalistene under søppelryddingen i Strandgateparken. Fra venstre: Anne Kari Løberg, Vibecke Wold Haagensen, Torunn Myhre, Ola Bjørlo Strande og Anne Nesheim. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Streikende NRK Hedmark og Oppland-journalister plukket fredag søppel i Strandgateparken.

DEL

– Utrolig mye snusposer i gresset. De er litt vanskelige å plukke opp, sier NRK-journalisten Torunn Myhre.

Seks journalister med engangshansker og søppelposer saumfarer Strandgateparken i Hamar etter søppel. Søppelposene fylles raskt opp dagen etter 17. mai-feiringen.

Onsdag stilte de seg opp på stand i Elverum og delte ut boller. Fredag ble det altså søppelrydding i Hamar. Og utdeling av kjærlighet på pinne til forbipasserende voksne og barn.

– Det er viktig for oss å være synlige, også ønsker vi å gjøre noe som skaper litt positiv oppmerksomhet at vi er i streik. Her kan vi bidra til at Hamar blir litt ryddigere, sier NRK Hedmark og Oppland klubbleder, Anne Nesheim, og smiler.

– Vi har fått mye støtteerklæringer og sympati, og folk sier at de savner oss. Det liker vi å høre.

– Hvordan har det vært å være i streik så langt?

– Ting gikk veldig fort. Jeg selv var på jobb tidlig tirsdag morgen som vaktsjef for sendingene våre klokka 05.00. Da vi skulle avslutte dagen klokka 12 så fikk vi beskjed om at vi var i streik og at vi måtte logge av og være ute av bygget klokka 13. Da var det bare å begynne å organisere oss.

– Det føles alvorlig og leit å være i streik, og man føler på det at man ikke skal levere på jobb. Det var kjedelig å sitte og se på 17. mai-sendinger på NRK uten noen innslag fra resten av landet. Men helt nødvendig når situasjonen ble som den ble, sier Nesheim.

– Streikeviljen er stor hos de NRK-ansatte i Hedmark og Oppland, og over hele landet.

Det ble brudd i forhandlingene denne uken etter at Norsk Journalistlags medlemmer i NRK (NRKJ) takket nei til et generelt tillegg på 15.200 kroner per år og en ramme på 2,8 prosent. Dermed gikk 1.700 journalister ut i streik.

NRKJ ville ha en lønnsutvikling som sikret at gapet mellom NRK og resten av mediene ble redusert. De ønsket også en forsikring om kompetanse og at tilkallingsvikarer likebehandles med andre med tanke på lønn.

Artikkeltags