Mobiliserte for streikende heismontører på Hamar

MARKERING: De streikende fra Orona sammen med leder av Heismontørenes Landsforenng, Markus Hansen.

MARKERING: De streikende fra Orona sammen med leder av Heismontørenes Landsforenng, Markus Hansen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Koigen myldret av heismontører fra en rekke bedrifter og fagforeningsfolk i forbindelse med streiken i Heismontørenes Fagforening.

DEL

– Streikeviljen er på topp. Vi må bare holde ut en dag lengre enn bedriften, sier Kristoffer Syvertsen, som er klubbleder i Orona Norway.

Det ble stormobilisering i Hamar i forbindelse med streiken, og protester ved bedriften Orona.

– Vi er samlet her for å vise støtte for de som er i streik hos Orona Norway. Hovedkontoret ligger her på Hamar. Guttene har vært i streik siden 14. mai, hvor de streiker for noe så grunnleggende som en tariffavtale. Ledelsen har nektet dem å signere avtalene, og ønsker heller en «lokal overenskomst», mens Orona-ansatte ønsker den avtalen som er gjeldende for hele bransjen, sier leder av Heismontørenes Fagforening, Markus Hansen.

Heismontørene krever at det blir opprettet en tariffavtale med EL- og IT-forbundet, ryddige innleiebestemmelser, at det opparbeides en plan for opplæring for ufaglærte, stans i ulovlig heisarbeid og at en trussel om lønnsnedslag og reduksjon av tjenestepensjon skal trekkes tilbake.

Streiken utvides fra mandag.

– Jeg holdt appell, og leder av EL og IT-forbundet, Jan Olav Andersen, og LO-leder i Oslo, Roy Pedersen, holdt appeller og snakket om viktigheten av tariffavtalen. Vi fikk også sagt klart ifra at vi ikke aksepterer streikebryteri. For det er blitt observert uorganiserte folk fra Hamar og andre steder som tar over jobben for folk som er i streik. Det undergraver streiken, sier Hansen.

Artikkeltags