Gå til sidens hovedinnhold

Ærekrenket pølse og godsinna sleivspark når Hamarrevyen inviterer til åtte forestillinger: – Vi mener vi er gode nok til å dra åtte fulle hus

En ærekrenket pølse, dialektdebatt i rikskanalen og tilsettingen av ny kultursjef er ingredienser når Hamarrevyen inviterer til fest i november. I tillegg har en publikumsfavoritt lært seg noe nytt ...

3. november er det premiere på Hamarrevyen 2021 og den blir den første av i alt åtte forestillinger som fordeles utover resten av uka. Med dette har de økt antall forestillinger fra i fjor, da det var sju.

– Vi gjør jo det fordi vi mener at vi har noe å komme med, sier revysjef Oddvar Hemsøe.

Forsterket laget

Billettsalget er allerede i gang og dem som sikrer seg billett vil møte det samme ensemblet som tidligere år, men til årets revy har de forsterket laget med Espen Alknes som har jobbet ved en rekke teatre i Norge, men som kanskje heri distriktet er mest kjent for å ha regien på den evigvarende suksessen «Urbane totninger.»

– Vi er hardt skviset økonomisk, men har klart å finne plass i budsjettet til å få ham med på laget, sier Hemsøe.

Dette med å budsjettere noe har for øvrig vært en krevende øvelse all den stund antall billetter som kan selges ikke er et tall som er hogd i stein.

– Akkurat nå er det 100 billetter vi har lov til å selge, men vi håper det slippes opp mer etter hvert. Vi tror nemlig vi er gode nok til å fylle salen åtte ganger, sier kreativ koordinator Bjarte Ytre-Arne.

Begynte i februar

Årets forestilling tok sine første steg mot ferdig produkt i februar da gjengen så smått begynte med noen digitale idémøter. Etter hvert begynte balle å rulle skikkelig og 25 ideer til innslag måtte kvistes ned til 20. Men prosessen pågår fortsatt og det kan fortsatt bli forandringer.

Selv om oppføringen har en koronaindusert ramme å forholde seg til skal folk få tenke på noe annet når de løser billett.

– Revyen er kjemisk renset for koronareferanser, forteller skuespiller Anders Grobstok Dalen.


Stor sjangerspredning

Det finnes nemlig mye annet man kan ha det moro med og fire år etter at Ytre-Arne lanserte begrepet «godsinna sleivspark» i forbindelse med revyen i 2018 lever det fortsatt.

– Det blir stor sjangerspredning her og vi får blant annet møte ei ærekrenket pølse. Det er jo så i vinden å være krenket. Ellers er innslagene en blanding av lokale saker og ting som er i tida. Sykehussaken er jo vanskelig å komme utenom og ved ansettelsen av ny kultursjef ble jo noen forbigått. Slik kan det bli noe moro ut av. I tillegg var det jo en debatt før i år om dialektbruk i NRK som vi også er innom her, forteller Ytre-Arne.

– Vi har også lagt merke til at det ofte brukes døvetolk når blant annet Erna Solberg snakker nå. Her tenkte vi at det måtte være mulig å lage noe, sier han.

Samme dame, nye sprell

Skuespiller Anne Persdotter Flugstad ble tildelt prisen «Årets Rolle» under Digital Revyfestival for Østlandet i november for innslaget «En grepa pedagog».

Denne monologen der hun gestalter en musikklærer som har den tvilsomme ære å lære ungene å spille blokkfløyte har hatt tusenvis av visninger på YouTube og nå er hun tilbake. I fjor hadde hun romlet sammen et korps og i år har hun lært seg å danse og får med seg sin utkårede på dansekurs. Dette innslaget kommer nok med advarsler om at ukontrollert latter kan forekomme.

Det er for øvrig fjerde gang i nyere tid at Hamarrevyen arrangeres, etter et opphold på 33 år før 2018.

– Vi er stolte over at vi klarer å gjennomføre en revy under slike omstendigheter, sier Hemsøe.