Her er årets ringsaksokning

Årets ringsaksokning: Edgar Halvorsen har gitt jernet for å løfte Furnes Fotball på mange måter. Han er av Ringsaker Blads lesere kåret til årets Ringsaksokning. Foto: Ole Ludvig Rosenborg

Årets ringsaksokning: Edgar Halvorsen har gitt jernet for å løfte Furnes Fotball på mange måter. Han er av Ringsaker Blads lesere kåret til årets Ringsaksokning. Foto: Ole Ludvig Rosenborg

Artikkelen er over 1 år gammel

Edgar Halvorsen (48), leder av Furnes fotball, er kåret til årets ringsaksokning 2017.

DEL

(Ringsaker Blad) Han har lagt ned tusenvis av timer for Furnes fotball, men er ydmyk over å bli kåret til årets ringsaksokning.

– Det er så mange som fortjener en slik pris. Det vi opplever i Furnes er det veldig mange som skal ha æren for. Jeg kjenner også til mange idrettsledere som har lagt ned tusenvis av timer for sine klubber gjennom 30–40 år. Jeg kjenner på det når jeg vinner en slik kåring. Når det er sagt så er jeg veldig stolt og glad.

Halvorsen er den første fotballederen som vinner kåringen. Han er en god representant for mange som har lagt til rette for mye god aktivitet på fotballbaner rundt i Ringsaker.

Suksesshistorien

Halvorsen er mannen som har ble leder i Furnes fotball da klubben lå med brukket rygg etter at A-laget havarerte i tredje divisjon. Hele klubben måtte lide for at seniorlaget hadde brukt for mye penger.

– Vi fikk muligheten til å starte helt på nytt. Det var på mange måter veldig bra. Siden den gang har veldig mange bidratt til å gjøre klubben så bra som den er blitt nå, sier han.

Sakte, men sikkert har klubben bygd seg opp sportslig, administrativt og anleggsmessig. De har fylt opp med lag og godt fotballmiljø i yngre klasser, A-laget har rykket opp i seniorsystemet to år på rad, det er bygd kunstgressbane på Gaalaas og har plan klar for fotballhall.

Leder: En viktig kåring 

– Det er mye positivt som skjer, og det er så mange som stiller opp. Om vi inviterer til vårdugnad på Gaalaas stiller det raskt opp over 100 personer med hver sin rive for å hjelpe til, forteller Halvorsen.

Godt miljø

Det er ikke nødvendigvis opprykk eller flotte anlegg som gleder Halvorsen mest.

– Når jeg ser hvordan spillere på to lag setter seg ned med kveldsmat på klubbhuset etter kamp på Gaalaas og har det bra sammen, så betyr det mye. Når jeg ser hvordan alle spillerne på et guttelag tar vare på hverandre og ønsker å gjøre medspillere gode så betyr det mye. Furnes skal være gode på miljø og vi skal ha muligheter for at spillere skal bli så gode som de ønsker å bli. Så gode at de har muligheter til å spille på høyere nivå, forteller Halvorsen.

Selv var han ikke den store fotballspilleren i sin tid.

– Nei, jeg ga meg tidlig da jeg spilte yngres i Ridabu. Noen god fotballspiller var jeg ikke.

Hans engasjement startet da datteren, som nå er 21 år, startet å spille fotball i Furnes. Attpåklatten i familien er 9 år og også ivrig fotballspiller på Gaalaas. Det skulle bety at Halvorsen vil fortsette sitt engasjement i Furnes-fotballen.

– He, he, ja det ser slik ut. Jeg stortrives med det og gleder meg til de neste årene. Vi har virkelig mye bra på gang i Furnes. Samtidig er det viktig for oss at vi ikke mister bakkekontakt, forteller han.

Når dette skrives er Edgard og sønnen i England.

– Det har vi vært i tre år. Vi skal se Manchester United mot Burnley og vi skal se Huddersfield mot samme lag. Mark Fagan som har vært og trent lag i Furnes noen ganger er i Huddersfield så derfor tar vi turen dit, forteller han.

Det går med andre ord i fotball for årets ringsaksokning.

De nominerte:

Artikkeltags