Gå til sidens hovedinnhold

Åtte nye årsverk til politiet

Artikkelen er over 2 år gammel

Regjeringen styrker Innlandet Politidistrikt med 34 millioner kroner. Det betyr åtte nye årsverk.

– En ytterligere satsing på politiet. Det betyr at vi i perioden siden 2013 har fått styrket politidistriktet med 118 nye årsverk, sier Tor André Johnsen fra Fremskrittspartiet.

– Hva ser man for seg disse pengene skal brukes til?

– Det er opp til politiet å fordele disse pengene. Politiet må fordele sine ressurser ut fra en faglig begrunnelse. Verden og kriminaliteten endrer seg, og det er politiet som selv vet best hvordan de skal bruke sine ressurser i møte med det nye kriminalitetsbildet, sier Truls Gihlemoen (Frp).

– Kriminalitetsbildet endrer seg. Tidligere var det viktig at politiet sto på hvert gatehjørne og var veldig synlige. Men det er en annen type kriminalitet i samfunnet i dag, mer sedelighetskriminalitet, mer kriminalitet på nett, mye vold i hjemmet og misbruk av barn. Der har vi styrket politiet på kompetanse og kapasitet., slik at man også forebygger og forhindrer mer kriminalitet på disse områdene enn tidligere, supplerer Johnsen.

Gihlemoen mener pengene kommer ekstra godt med i Innlandet:

– Det er definitivt behov for å styrke politiet i regionen. Kjærkomne midler. Vi i Innlandet har problemer med grenseoverskridende kriminalitet i og med at vi har Magnormoen, den nest største grenseovergangen i Norge, og vi har E6 som går gjennom distriktet. Det er mange er her på besøk som reiser over grensen igjen med tyvegods og som tar med seg illegale stoffer inn i landet, sier Gihlemoen.

Geir Byberg fra Kristelig Folkeparti i Hamar forteller at politiet nylig besøkte et formannskapsmøte i Hamar for å fortelle om hva de gjør i distriktet:

– Vi fikk et inntrykk av at de jobber veldig bra, men vi ønsker jo å øke politiets tilstedeværelse. Jeg er sikker på at de vil ha nytte av disse ekstraressursene som kommer, for det er et enormt politidistrikt som vi har, sier Byberg.