Band ønsker å spille gratis for å hjelpe Sebs over kneika: –Jeg blir helt målløs

RØRT OVER STØTTEN: Daglig leder på Sebs, Hein Rikar Steen Michaelsen ble litt rørt når bandene Fight the fight og Tipping For’n far kontaktet ham og sa at de gjerne ville spille gratis på puben for å bidra litt i en vanskelig tid. Konsertdatoer er ikke fastsatt ennå, men det blir ikke før det er lov med skikkelige konserter igjen. Foto: Frank Morgan Bakken.

RØRT OVER STØTTEN: Daglig leder på Sebs, Hein Rikar Steen Michaelsen ble litt rørt når bandene Fight the fight og Tipping For’n far kontaktet ham og sa at de gjerne ville spille gratis på puben for å bidra litt i en vanskelig tid. Konsertdatoer er ikke fastsatt ennå, men det blir ikke før det er lov med skikkelige konserter igjen. Foto: Frank Morgan Bakken.

Sebs i Grønnegata er et av mange utesteder som sliter tungt, men nå får de en håndsrekning ut av det blå. To band har nemlig ytret ønske om å spille gratis der for å bidra til at puben klarer seg.

DEL

Både utelivsbransjen og kulturarrangører kveles sakte av koronapandemien, og Sebs hotell sorterer under begge disse kategoriene. Daglig leder Hein Rikar Steen Michaelsen trodde ikke sine egne øyne da en Spleis-aksjon avstedkom over 90 000 kr tidligere i år og i en artikkel i Hamar Dagblad nylig gikk han langt i å antyde at dette var som livreddende førstehjelp å regne. Han var rørt over givergleden til folk i en vanskelig tid, men det stoppet ikke der. For en stund siden tikket det inn en melding på telefonen hans fra det kritikerroste hardrockbandet Figth the fight fra Oslo. De hadde sin aller første betalte spillejobb på Sebs og vil ikke sitte å se på at stedet bukker under.

«Det er en ære og en selvfølge å få lov til å spille denne konserten i håp om å bidra til videre drift av Seb's. Uten arenaer som dette hadde det ikke vært noen band her ute. I en vanskelig tid må vi stå sammen og hjelpe hverandre for å sikre at vi sammen har en framtid.

Møt opp på konsert når den tid kommer, for rock og en skål for framtiden» skriver bandet på Facebook.

VIL BIDRA: Fight the Fight fra Oslo hadde sin første betalte spillejobb på Sebs og tok selv initiativ til å spille gratis på puben for å skaffe penger i kassa.

VIL BIDRA: Fight the Fight fra Oslo hadde sin første betalte spillejobb på Sebs og tok selv initiativ til å spille gratis på puben for å skaffe penger i kassa. Foto:

Ikke før Steen Michaelsen hadde fått bekreftet at bandet virkelig ville spille gratis kom en ny henvendelse. Denne gangen fra «Tipping For'n Far,» et lokalt band som spiller coverlåter av Vazelina.

«En av våres absolutt favoritthaller har det enda traurigere enn oss. De vil helst ha gjester, men får ikke lov. Derfor ønsker vi å dra på oss arbeidshansker og slå i gang invitt for lysere tider og speller Tipping for Sebs – så fort fort fort sola snur (les: sjuken avtar)! Sebs, du er vår rosenknopp!» skriver bandet på Facebook

– Jeg blir helt målløs

Steen Michaelsen vet nesten ikke hva han skal si.

– Nei, hva skal man si? Jeg blir helt målløs egentlig. Det er ufattelig snilt og fryktelig rørende og alt mulig. Nå er det meste helt kaos og da er det helt livsnødvendig med ørlite medvind bare for å orke å svømme videre. Begge disse bandene har spilt hos oss tidligere, men dette var uansett to livbøyer som kom som lyn fra klar himmel. Vi vet jo at band trives godt hos oss, og har gjort det i mange år, men dette er helt ville ting. Noe har vi nok gjort riktig, sier han.

Et Vazelina-inspirert band er ikke det første man tenker at skal stå på menyen på Sebs.

– Det er ganske godt spenn musikalsk sett mellom de to bandene som kommer. Sjøl om vi nede på Sebs stort sett spiller rock og metal så er vi jo også et sted for folk som er genuint musikkinteresserte, og da liker man jo som kjent ofte ikke bare en bestemt sjanger, sier han.

KOMMER: «Tipping For’n Far» oppgir Sebs som en av sine favorittsteder og spiller  gratis for å hjelpe puben i en vanskelig tid.

KOMMER: «Tipping For’n Far» oppgir Sebs som en av sine favorittsteder og spiller gratis for å hjelpe puben i en vanskelig tid. Foto:


Datoer ikke bestemt

Sjøl om bandene er ganske så forskjellige har de det til felles at folk vanligvis ikke sitter på fastmonterte seter for å høre på dem. Konsertene står oppført henholdsvis 20. og 27. mars, men det er helt avhengig av det igjen er åpnet for konserter i skikkelig format. Det er nemlig ikke aktuelt å gjennomføre konsertene med de restriksjonene som gjelder i dag.

– Dette blir ikke før det er lov å stå som sild i tønne igjen. Det blir garantert ikke i år, men det kommer en dag. En vakker dag skal vi igjen få lov til å stå som sild i tønne og svette, skråle og skrike på konsert, sier han.


Artikkeltags