– Det er ikke uten vemod at vi selger hjemmet, men vemodet må vike for realismen. Vi begynner å bli gamle, sier Reidar Nordby jr. til Hamar-dagblad.no.

Herskapelig

Boligen i Aluvegen 54 er nå lagt ut for salg. For 20 millioner kroner får man kanskje Hamars mest herskapelige eiendom, med en stor og romslig tomt på hele 4.621 kvadratmeter.

Huset er på 419 kvadratmeter, og det følger blant annet med et badebasseng.

– Jeg har passert 70 år, og har vært igjennom en liten runde med sykdom, selv om jeg er nå er frisk og rask. Det har gitt en noen funderinger om at en må passe på å nyte livet. Og da dukket tankene opp om at det går med mye tid til å stelle et så stort hus som dette, med en veldig stor hage, sier Nordby og fortsetter:

– Da er det er like greit å foreta denne endringen i livet mens man er sprek.

Han ble et kjent fjes i Norge under perioden som adminstrerende direktør i Norsk Tipping i perioden 1989 til 2007.

Bildeserie

Se bildene fra innsiden av Aluvegen 54 her

– Hvor går ferden?

– Jeg og kona har kjøpt oss en leilighet sentralt i Hamar, i Basarene-bygget, med utsikt over Mjøsa. Vi gjør dette med senkede skuldre, for vi har god tid på oss. Leiligheten skal nemlig ikke overtas før i mars.

I mellomtiden er Nordby spent på om noen vil kjøpe huset på Ajer, som er satt til en pris som er noe av det høyeste man har sett i Hamar.

Barndomshjemmet

Huset er oppført i 1948, men det finnes et kvernhus fra 1788 på tomten, i tillegg til en dobbeltgarasje og et anneks med innlagt strøm, soverom og peisstue. Et anneks som kan fungere som en festsal, ifølge prospektet fra eiendomsmegleren Eie.

– Hva er din historie rundt huset?

– Dette er barndomshjemmet mitt. Jeg har ikke bodd i huset hele livet, for jeg har vært borte i perioder under utenlandsstudier og jeg har bodd i terrassehus og på Ridabu. Jeg overtok huset først etter at min far gikk bort i 1991.

– Og jeg har mange gode minner fra huset da vi bodde her som en familie. Men barn og barnebarn har ikke signalisert noen interesse i å overta huset, forteller Nordby.

– Hva er det de som er villig til å bla opp 20 millioner kroner får?

– Dette er ikke noe alle søker etter, og jeg har ingen forventninger om noe renn på døra. Men de som er interesserte får Hamars flotteste eiendom, med flott utsikt over Mjøsa og en stor bolig på en romslig tomt.