I fjor delte Lærlingssenteret Innlandet ut den første prisen til den beste lærlingen i fylket. Faglige ledere og instruktører i hele Innlandet har nominert fram sine beste kandidater og juryen bestod av Turid Borud fra Innlandet fylkeskommune, redaktør i Oppland Arbeiderblad, Erik Sønstelie og fagkonsulentene i Lærlingsenteret Innlandet. For å vinne prisen må lærlingen oppfylle ulike kriterier. Disse er: Faglig interesse, kreativitet, egenutvikling, arbeidsinnsats, sosiale faktorer og øvrige kommentarer. Poengskalaen går fra en til 10.

Nå er prisen delt ut på nytt og i et finalefelt bestående av fem lærlinger var det Benjamin Lium, lærling i byggdrifterfaget, som stakk av med den gjeve prisen.

– Det var ordentlig stas og jeg ble tatt skikkelig på senga, forteller Ottestad-gutten.

Han viste at han var blant finalistene, men tenkte ikke noe mer på det. Onsdag fikk han spørsmål om han kunne fikse noe i rådhuset hvor han vanligvis jobber. Da han kom inn i rommet hvor jobben skulle utføres ventet et kobbel med folk, deriblant ordfører Einar Busterud.

– Dette var en fin overraskelse og noe som ikke akkurat er hverdagslig, forteller Lium som har blitt feiret på huset i forbindelse med utmerkelsen.

– Jeg er blitt gjort stas på, så meg er det ikke noe synd på, sier han og ler.

Nøye og engasjert

Lium beskrives som svært engasjert. Han ønsker hele tiden å utvikle seg og lære mer om tekniske anlegg, oppbygging og funksjon. Han skal være løsningsorientert og en arbeider som sjelden står fast. Han har gjort seg bemerket med en svært god arbeidsinnsats og evnen til å ta utfordringer på strak arm. Lærlingen beskrives å være nøye i forberedelser, planlegging og i utførelse, og det fortelles at han leverer høy faglig kvalitet. I juryens begrunnelse står det: Årets lærling jobber i et sammensatt og komplisert fag som krever mange evner, både innen kommunikasjon og samspill, være løsningsorientert og ha teknisk innsikt, jobbe mot bærekraftige og miljømessige tiltak, i tillegg til høye krav om dokumentasjon. Vedkommende har et stort ønske om å utvikle seg og å lære nytt, tar utfordringer på strak arm, viser stor faglig forståelse og har levert høy faglig kvalitet gjennom læretiden. Vedkommende viser svært gode kommunikasjonsevne med kollegaer, samarbeidspartnere og kunder. Vi gratulerer Benjamin Lium med Lærlingsenterets pris for Årets Lærling 2021.

Daglig leder i Innlandet lærlingssenter, Marianne Stepperud Antonsen, forteller at samtlige bedrifter er svært stolt av lærlingene sine og at denne prisen er viktig for å løfte frem yrkesfaget.

– Det er så mye flott ungdom og flinke lærlinger. Dessuten fortjener yrkesfag et mye bedre og sterkere omdømme, og det er viktig at dette løftes fram, sier hun.

– Viktig å vise interesse

Lium finner stor motivasjon i å ha blitt tildelt denne utmerkelsen.

– Det at jobben jeg gjør og innsatsen jeg har lagt ned er blitt lagt merke til er veldig gøy og ikke minst veldig motiverende videre i arbeidslivet. En slik utmerkelse er fin å ha på CV-en og litt av en drømmestart i yrkeslivet for min del, forteller Lium og kommer med sitt beste tips til andre lærlinger.

– Det å vise interesse for faget er viktig. Man kommer langt med det. Man må ikke være redd for å spørre, avslutter han.