Gå til sidens hovedinnhold

«Bettan» skal by på seg selv i Hamar

Elisabeth Andreassen holder konsert i Hamar kulturhus neste torsdag

Artikkelen er over 2 år gammel

Elisabeth Andreassen gleder seg til å brette ut hele karrieren sin for Hamar.

Elisabeth «Bettan» Andreassen skal ut på turné etter å ha satt seerrekord på «Hver gang vi møtes» på TV2.

I turneen «Jeg er skitbra» så skal hun demonstrere hvorfor hun regnes for å være en av Skandinavias førstekvinner når det gjelder musikk.

Og Hamar er først ut, neste torsdag, i kulturhuset.

Frekk start

– Hamar er valgt med omhu. Jeg har gode minner herfra, blant annet da jeg besøkte Vang kirke i sammen med Ole Edvard Antonsen, sier Andreassen og smiler.

Nå er hun å se på TV hver uke.

– Jeg må jo vise fram mye av materialet fra «Hver gang vi møtes». Oppholdet var så morsomt og fint, og midt i blinken for meg som er en artist som liker å jobbe med følelser, og som har vært veldig åpen rundt gleder og sorger i tilværelsen min for mitt publikum.

– Alle deltakerne i «Hver gang vi møtes» er så ærlige og har spesielle historier å fortelle. Samtidig skal vi tolke hverandres flotte låter og sette vår egen vri på det hele.

– Å se det igjen på TV-serien, med gode bilder og godt lydarbeid, er virkelig fint. Alt er gjort med verdighet. Det bringer tilbake veldig gode minner.

Bettan har selv mange fantastiske øyeblikk i sin karriere, som danner utgangspunktet for Hamar-besøket.

Tittelen til turneen «Jeg er skitbra» låner Andreassen fra sin egen biografi, som kom ut i 2018 og er ført i pennen av journalist og forfatter Arnhild Skre.

– Den spiller på en hendelse i 1980. Jeg møtte musikkprodusent Lasse Holm og introduserte meg selv ved å si: «Hei, jeg heter Elisabeth Andreassen og jeg er skitbra». Han svarte: «Du er så jævla frekk, så jeg vil høre deg». Og dagen etter så hadde jeg fått platekontrakt.

Den selvsikre åpningsreplikken har blitt et slags inspirasjonsmantra for henne.

– Setningen følger meg gjennom hele livet. Ikke det at jeg har store tanker om meg selv, men det er noe både jeg og andre jeg møter bør ha som en grunnholdning. At man kan få til det man går inn for.

Dolly Parton-fan

– Så hva er det vi får høre i Hamar, da?

– Nytt og gammelt. Selvfølgelig må vi innom «Danser mot vår», «Duett» og «För kärlekens skull». Jeg må også i løpet av kvelden tolke mitt forbilde, Dolly Parton.

– Og jeg kommer til å fortelle publikum historier fra karrieren min, som jeg er stolt av.