250 kom til Olrud for å se avduking av ny elbil

NYSGJERRIGE: Mange nysgjerrige da Audi avduket sin Audi e-Tron inne i Møller Bils lokaler.

NYSGJERRIGE: Mange nysgjerrige da Audi avduket sin Audi e-Tron inne i Møller Bils lokaler. Foto:

Møller Bil Hamar ville vise fram Audis nyeste elbil. Det kom 250 for å være med på demonstrasjonen.

DEL

– Helt formidabelt! sa en lykkelig salgs- og markedssjef hos Møller Bil Hamar, Kjetil Bergersen.

Bilhallen fyltes opp med nysgjerrige bilentusiaster og folkemengden gjorde at man nesten fikk følelsen av å være på innspilling av TopGear.

Under et stort laken sto bilen de hadde kommet for å se, en ny Audi e-tron.

Bilen har fått over 7.500 mennesker til å sette seg på venteliste i Norge. En venteliste det koster 20.000 kroner å stå på.

– Jeg kjører selv Tesla, men er spent på hva tyskerne kan få til. Mediene har skrevet mye om bilen og jeg har fulgt med hele veien siden den ble lansert, sa Geir Skår fra Ridabu, en av de oppmøtte på lanseringen.

En stor klokke telte ned tiden, og før man rev av lakenet så ble det vist fram produktvideoer og intervjuer på storskjerm.

Deretter kunne alle de oppmøtte få lov å se nærmere på bilen, som ble fraktet opp på Hamar i container, og som kundene tidligst får kloa i neste år.

AVDUKNINGEN: El-bilen ble fraktet opp til Hamar med container og ble høytidelig avduket under seansen i bilhallen. Det skjedde to ganger.

AVDUKNINGEN: El-bilen ble fraktet opp til Hamar med container og ble høytidelig avduket under seansen i bilhallen. Det skjedde to ganger. Foto:

Møller Bil måtte gjennomføre lanseringen i to puljer – en på morgenen og en på ettermiddagen. Begge gangene var det fullt i hallen.

– Hva tror du er grunnen til det store oppmøtet?

– El-bil er populært. Dette er en firehjulstrekker og en stor familiebil som kan brukes som nummer én bil. En premiumbil i el-bilsegmentet der Tesla inntil nå har fått holde på alene. Nå kommer det endelig en utfordrer fra Audi, et merke som mange har et forhold til, sier Bergersen.

Litt nedenfor bilbutikken bygges den nye tofeltsvegen mellom Hamar og Moelv. Når den blir ferdig tror Bergersen at enda flere vil bli fristet av elbil:

– Det er noen økonomiske fordeler rundt elbil i forhold til drift. Og alle disse veibommene som popper opp rundt omkring i nærområdet lokker folk til elbilene.

– Vi vet at det er mange pendlere som kjører mellom Hamar og Oslo hver dag. Det begynner å koste litt.

– Hvordan er el-bilinteressen lokalt sammenlignet med andre steder?

– Det er faktisk større interesse for elbil i Hamar enn i den andre retningen ut av Oslo. Det har vel med at mange som bor i denne regionen har jobb i hovedstaden.

Artikkeltags