Birken AS sendte ut en pressemelding onsdag formiddag, der de begrunner avlysningen med de siste ukenes økning av koronasmitte i Norge.

Dette kommer på bakgrunn av at regjeringen forrige fredag forlenget forbudet mot arrangementer med over 200 deltakere.

– I likhet med sentrale myndigheter ser også vi i Birken med bekymring på smitteøkningen i august. På noen få dager har situasjonen gått fra minimal spredning i samfunnet til en usikkerhet som vil sette sterkt preg på høsten. I lys av det er dette dessverre ikke tiden for store mosjons- og idrettsarrangement, skriver daglig leder i Birken, Eirik Torbjørnsen i pressemeldingen.

Birkebeinerløpet er Norges største terrengløp, og hadde 3 700 påmeldte deltakere.

Arrangøren vil neste uke etablere en refusjonsordning etter modell fra rittet, der påmeldte deltakere får valget om en refusjon eller overføring til neste års løp.

– Birken ønsker også ved denne korsvei å ta del i den nasjonale dugnaden, og vi håper denne vanskelige avgjørelsen vil bli mottatt med forståelse hos våre mange trofaste deltagere, frivillige og samarbeidspartnere. Vi hadde alle sett frem til årets løpshelg etter avlysningen av både Birkebeinerrennet og Birkebeinerrittet tidligere i år. Nå må vi bare glede oss enormt til å samle hele Birken-familien igjen i 2021, skriver Torbjørnsen.

Endelig Birken-avgjørelse på trappene: – Spent på den økende smittetrenden

Slik blir Birkebeinerløpet: – Lite kø, store arealer og null publikum

Freser mot Birken-flytting: – Takk skal dere f... meg ha!