Les også: Nå selges det rosa «Pippihuset» i Ottestad

– Vi er veldig glade, samtidig litt apatiske over hva vi har vært med på. Interessen rundt huset vårt ble mye mer enn forventet, sier en lykkelig Maren Ingeborg Gråblomst.

Hamar Dagblad skrev torsdag om det rosa «Pippihuset» i Ottestad som ble lagt ut for salg, med en takst på 4,2 millioner kroner.

Sluttprisen ble hele 5,4 millioner kroner!

– Full klaff

Det unike huset, som har vært omtalt i mange interiørmagasiner, dro åpenbart mange på visning.

– Jeg måtte organisere parkeringen utenfor huset for å unngå at det ble kaos, sier Gråblomst og ler.

Eiendomsmegler Petter Bakke fra Eie sto for salget. Også han forteller om en vanvittig interesse:

– Jeg har solgt over 1.000 boliger, men aldri solgt en bolig som lignet denne. Vi har brukt masse tid på gode forberedelser til salget, og det ble full klaff hele veien til mål. Mange likte også huset akkurat sånn som det var.

– Da det var tid for budrunde satt vi med over 20 interessenter fra visningslisten. Det var flere budgivere, og kunne sikkert blitt enda flere om ikke prisen spratt så høyt og raskt som den gjorde, sier Bakke.

Selger i Tsjekkia

For selger Maren Ingeborg ble det til slutt en pen slump med penger for boligen:

– Men er lettet over at huset er solgt og jeg føler at vi fikk en riktig pris for huset ut i fra min emosjonelle verdi. Vi som var selgere er frilansere og kunstnere, og ikke rike i utgangspunktet. Nå blir det kapital både til nye boliger og til kreative prosjekter.

– Hvem overtar huset? Nye kunstnere?

– Jeg skal ikke si hvem som blir nye eiere, men jeg kan røpe at det nok blir noen som kommer til å videreføre huset på den måten vi har drevet det. Det setter i alle fall jeg stor pris på og det betyr mye for meg.

– Vi er virkelig i salgsmodus om dagen. Nå skal jeg og eksmannen min selge en eiendom til. Vi overtok nemlig en uberørt humlegård, en times kjøring utenfor Praha. Gården i Tsjekkia, fra slutten av 1800-tallet, har stått uberørt siden 50-tallet og skal selges for en helt annen sum enn Ottestad-huset; 300.000 kroner.

Bildeserie

Pippihuset i Ottestad