– Det siste året har vi hatt en kjempebra prisutvikling i Hamar. 11,5 prosent prisoppgang, bare to prosent under Oslo, forteller daglig leder hos DnB Eiendom i Hamar, Endre Juell-Andersen.

Prisveksten skaper et stort press i markedet.

– Vi har til og med budrunder i prisklassen sju til ti millioner kroner. Det er jo noe vi ikke har opplevd så mye av tidligere. Også har vi hatt mange boliger ute i den prisklassen, sier Juel-Andersen.

Og boligene går unna i stor fart.

– For eiendomsmeglerne i Hamar har det bare vært om å gjøre å ha mest mulig boliger i porteføljene.

– Hvordan har vi havnet i denne situasjonen?

– Det bygges en del, men ikke nok. Og folk flytter mye mellom kommunene. Det er en del kjøpere som kommer hit fra Oslo.

Presset på prisene sentralt i Hamar smitter over på nærområdene.

– Hamar vokser ut av de sentrumsnære område, og fra Bekkelaget er like langt til sentrum som fra den andre siden av byen. Det trøkket vi ser i Bekkelaget, Furnes og Ridabu er et resultat av at Hamar vokser.

I Gartnerveien i Åkerhagan legges 31 boliger ut for salg i midten av august. Boligene skal bygges fortløpende etter hvert som de selges. Et resultat av at folk ønsker å bo i nærheten av Hamar.

– Et område med kjempestort potensial og det kan bli et kremområde. For dette blir et nytt og spennende boligfelt med noe for alle; rekkehus som vi tror vil bli populære i alle aldersgrupper.

– Begynner vi å nå et nivå på boligprisene som gjør det vanskelig for nyetablerere å flytte til Hamar?

– Det begynner å bli bra priser, men det kommer helt an på hvor du vil bo og hva du vil ha. Å skaffe seg en all right bolig i Hamar-området er ikke vanskelig, men skal du ut på eneboligmarkedet, og vil bo litt sentralt, så kan det begynne å bli litt utfordrende.