Det kan være prisrekord for leilighet i Hamar.

Leiligheten ligger i toppetasjen på Sangenvegen 1 og er lagt ut med en prisantydning på 11,9 millioner kroner.

For den prisen får du bo to hundre meter fra sentrum, og du får med på kjøpe en utsikt der du ser alt fra Koigen til Helgøya.

Det lokkes også en stor uteplass på hele 83 kvadratmeter, og det er gjesteparkering og heis knyttet til leiligheten.

Stor uteplass

Det er Cato Deglum hos eiendomsmeglerfirmaet Krogsveen som står for salget av leiligheten:

– Når en kjenner utviklingen i markedet i Hamar så er det ikke usannsynlig at vi får sånne priser i byen, sier Deglum til Hamar Dagblad.

– Men kan man oppnå denne prisen?

– Prisen skyter ikke til himmels for alle eiendommer i Hamar. Denne er litt spesiell. Vi snakker om en leilighet som nok er blant «topp tre» i byen. Det er ikke mange andre leiligheter som har de samme kvalitetene som denne.

– Hva er det som gjør prisen så høy?

– Helt enkelt: En fantastisk beliggenhet. Du sitter i stua, på kjøkkenet og på terrassen og ser bare Mjøsa. Samtidig ligger den jo praktisk talt midt i sentrum, sier Deglum.

– Også bor du i det som jeg vil kalle Hamars mest vellykkete boligprosjekt: Teglgaarden.

Deglum tror på at boligen blir solgt:

– Tiden vil vise hva slags pris vi ender på til slutt. Jeg vet at det er potensielle kjøpere der ute. Men det er klart: En knipser ikke bare i fingrene og så selger man en leilighet til 12 millioner kroner.

– Sunt marked

Fra Oslo kommer det signaler om et kjøligere boligmarked. Prisene faller for første gang på mange år, og det tar lengre tid å få solgt boligene.

– Hvordan er stoda på Hamar?

– Jeg vil kalle markedet for selektivt. Det man nå opplever i Oslo er sånn vi har det til daglig her. Så den siste utviklingen kom ikke som noen overraskelse for oss. Her på Hedmarken er vi vant til at man gjerne må ha to eller tre visninger for å få solgt boligene. Det vil jeg kalle normalt. Folk tenker seg om før de kjøper, sier Deglum.

– Vi har et sunt og godt marked på Hamar.