Oppe i Nordkronen måker Geir Gransbråten bort snøfallet. Nå ligger boligen hans i Hamars mest attraktive boområde.

Utsiktsområdene i byen blir bare mer og mer verdt

Tone Bjørnhaug Surland, Eiendomsmelger 1

Attraktiv Mjøs-utsikt

Ferske tall fra Eiendomsmegler 1 viser nemlig at eneboligene i Hamar Nord nå er dyrere per kvadratmeter enn i sentrum. På Hamar Nord, som består av Ajer, Bekkesvea og Hol, koster nå eneboligene 29.800 kroner per kvadratmeter.

Høyprisområdet Sagatun ligger i Midtbyen. Her er var eneboligprisen i 2017 29.400 kroner. Lavere enn Hamar Nord.

– Jeg er ikke så overrasket. Det er jo en fantastisk beliggenhet her oppe, med utsikten til Mjøsa. Stille og rolig, ikke noe gjennomfartstrafikk. Et hyggelig nabolag, selv om det er et generasjonsskifte på gang. Det har vært mye eierskifter de siste årene, sier Geir Gransbråten i Nordkronen.

I dette området har mange kjente idrettsprofiler kjøpt seg bolig.

Gransbråten trives å bo på toppen av Hamar, med utsikt til Hamar vest og Mjøsa:

– Nærheten til Furuberget og friområdene og bussforbindelsene gjør området attraktivt. Og man klarer faktisk å rusle ned til byen av og til.

– En pen investering for dere?

– Jeg håper det. Vi kjøpte huset i 2012, men vi har ikke kjøpt huset for å selge det igjen og har brukt en del penger på oppussing, sier Gransbråten.

– Hamar Nord er veldig attraktivt område for barnefamilier. Store fine tomter med en flott utsikt, sier eiendomsmegler og salgsleder hos Eiendomsmegler 1, Stein Olav Engebakken.

Han er ikke overrasket over at Hamar Nord har seilet opp til å bli det mest attraktive boligområdet i Hamar kommune.

– Utsiktsområdene i byen blir bare mer og mer verdt, supplerer markedsansvarlig Tone Bjørnhaug Surland.

Prisene i Hamar Nord har nå steget 6.000 kroner per kvadratmeter bare på to år.

Ifølge Eiendomsmegler 1 er området attraktivt blant innflyttere fra Oslo/Akershus som har solid egenkapital med seg når de flytter til Hamar.

«Billig» i Vang

Ikke overraskende faller boligprisene jo lenger ut av bykjernen man kommer. I den andre enden av skalaen finner vi Vang. På Ridabu (Vang midtre) er kvadratmeterprisen nå 23.400. 20.900 i området Hjellum/Vangli (Vang Øst).

Aller billigst er prisen i nordre Vang. Her ligger prisene på 20.100 kroner per kvadratmeter. Det skiller altså nesten 10.000 kroner per kvadratmeter fra by til land.

Er du mer opptatt av kort vei til skiløypene enn sentrum, er det penger å spare.