– Jeg har ligget litt lavt i terrenget i og med at det har vært så mye å gjøre. Men, nå har jeg fått inn flere folk, og nå er vi endelig klare til å satse skikkelig på denne regionen, sier Mona Bjerke, som driver firmaet Mona Bjerke Eiendom.

Blir Stor-Oslo

For et år siden skrev Hamar Dagblad om Bjerke, da hun etablerte Hamar-kontor i Østre gate. Hun er kjent for å ha formidlet herregårder, som Toppen Bechs Oakhill i Rygge, landbrukseiendommer og andre kompliserte eiendomsprosjekter i Norge og Sverige.

I 2013 fikk hun sågar jobben med å selge et svensk slott med kongelig historie.

Men med flere jobber i Norge, Sverige, Spania og Montenegro, har den store Hamar-satsingen vært satt litt på vent.

Nå har ting begynt å skje. I februar ble eiendomsmeglerfullmektig Linda Tronstad ansatt. Og i august kom eiendomsmegler Thomas Tangen inn på laget, et lag som nå teller totalt fem når man tar med administrasjonssekretær og fagansvarlig advokat som sitter i Elverum og Hamar.

– Jeg er født i Oslo, vokst opp i Løten og Hamar. Etter å ha jobbet med Bærum og Oslo Vest gjennom Eie-kjeden, fant jeg ut at det var på tide å vende hjemover. Nå gleder jeg meg til å ta fatt på dette området, forteller Tangen, og deler noen erfaringer fra forrige jobb.

– I Oslo-markedet var det en del som sa at de begynte å se på Hamar med stor interesse. Spesielt med tanke på at jernbanen bygges ut. Mange har fått med seg at det etter hvert vil det bli 50 minutters pendlertid inn til Oslo. Prøv å slå den tiden med bil i kø fra Asker og inn til Oslo sentrum. Hamar kommer til å bli en del av Stor-Oslo. Bonusen er en svært trivelig by med et godt oppvekstmiljø der du bare kan slippe ungene ut i det fri uten store bekymringer, sier Tangen og fortsetter:

– Ridabu, Ottestad og Brumunddal vokser på et tidspunkt sammen med Hamar. Her er infrastrukturen for en spennende næringsutvikling på plass. Og Hamar har virkelig tatt rollen som Mjøs-hovedstaden.

Trives uten kjede

Nylig kom den første rentehevingen. Det spekuleres i seks-sju rentehevinger de neste årene.

– Hvor går boligmarkedet, Bjerke?

– Jeg har holdt på med eiendomsmegling siden 80-tallet, og nå kjenner jeg igjen trenden, at prisene vil stabilisere seg, sier Bjerke.

– Men det er godt at ikke prisene bare blåser av gårde, for reallønnsveksten har ikke vært like stor som boligprisene, skyter Tangen inn.

Bjerkes eiendomsselskap er ikke tilknyttet noe kjede. Det mener hun kan være en stor fordel.

– De andre meglerne i Hamar har mye å gjøre, men gjennom kjedene er de satt inn i en del rammer. Vi har fått høre av flere kunder at de synes at det er gøy at vi kommer hit, fordi vi er litt annerledes. Vi er mer fleksible og kan målrette markedsføringen per objekt. Samtidig må vi være litt selektive på hva vi kan ta inn, nettopp fordi vi er så få. Dermed kan vi si at vi har mer tid til å gjøre en skikkelig jobb for dem som vi tar inn som våre kunder.

Bjerke utelukker ikke oppbemanning i framtiden, men understreker at hun og selskapet trives i en utfordrerposisjon i Hamar-markedet:

– Mange har prøvd å kjøpe meg opp, men jeg vil ikke. Jeg vil ikke klemmes inn i en konform boks. Da tar man vekk litt av håndverket. Det er tross alt hjemmene til folk vi selger.