Slik blir Hamars nye bydel

Oversiktsbilde fra vinnerforslaget til ny utvikling av Espern. Illustrasjon: Lund+Slaatto Arkitekter

Oversiktsbilde fra vinnerforslaget til ny utvikling av Espern. Illustrasjon: Lund+Slaatto Arkitekter

Artikkelen er over 1 år gammel

Storbyfølelse, mjøsgløtt og en ny offentlige strandpromenade. Det er visjonen når arkitektene Lund+Slaatto planlegger fremtidens bydel i Hamar.

DEL

(Østlendingen) Det ble Lund+Slaatto Arkitekter som kom seirende ut av arkitektkonkurransen om utviklingen av Espern.

– Vi er blant annet kjente for vernebygget over domkirkeruinene, Hamar-domen, og er nå tilbake for å utvikle en helt ny bydel. Det er hyggelig å være på Hamar igjen med dette unike prosjektet. Espern har en spektakulær beliggenhet omringet av Mjøsa og med gåavstand til sentrum. Vi har i forslaget søkt å skape en urban tetthet, samtidig som de fredede byggene, industrihistorien og kontakten med Mjøsa er ryggraden i prosjektet, sier arkitekt og partner Pål Biørnstad i en pressemelding tirsdag.

Konkurransen ble arrangert av grunneier Espern Eiendom og innebærer over 80 mål med utvikling.

– Det er et privilegium å avsløre at Hamar får et internasjonalt kjent arkitektkontor til å jobbe med utviklingen av denne nye bydelen, sier Anne Marie Aalstad Laakso, daglig leder i Espern Eiendom.

Hun framhever bydelen som et av Norges største og mest aktuelle byutviklingsprosjekter, og er godt fornøyd med at vinnerutkastet nå er funnet.

– Bydelen vil få urbane kvaliteter, spennende jernbanehistorie, og en unik tilknytning til Mjøsa og Åkersvika naturreservat - Norges første Ramsar-område – med et spennende og unikt fugleliv, påpeker hun i tirsdagens pressemelding.

Fakta

Artikkeltags