Hotellet ved CC Mart'n åpnet dørene i 1990, ble bygd ut i 2006, og nå er Utstillingsplassen i gang med å modernisere og pusse opp Scandic-hotellet de eier i Hamar.

Denne opprustingen føyer seg inn i rekken av hoteller som moderniseres i Hamar. Tidligere har Victoria pusset kraftig opp og i disse dager totalrenoveres Astoria.

– Det er veldig positivt det som skjer rundt hotellene i Hamar. Akkurat nå er det viktigere å modernisere enn å øke kapasiteten, sier administrerende direktør Tron Sanderud i Utstillingsplassen Eiendom.

Han forteller at konkurrentenes opprusting ikke var avgjørende for at Scandic Hamar nå får nye rom, bad, ganger og tekniske løsninger.

– Vi synes helt åpenbart at det er greit å henge med, men hos oss var det rett og slett nødvendig å ta grep og heve standarden på de eldste rommene og områdene på hotellet, sier han.

Totalt er det 120 rom som nå skal totalrenoveres. Oppgraderingen skal foregå i etapper, og nå er entreprenøren i gang med de første 80 rommene, og de siste 40 vil bli satt ferdig i 2016.

Kostnaden deler Utstillingsplassen og Scandic.

– Vi tar oss av badene og gangene, mens Scandic selv står for rommene. Totalt har oppgraderingen en samlet kostnadsramme på drøyt 30 millioner kroner, anslår Sanderud.

Hotellet oppgraderes nå etter Scandic-City-konseptet, der flere rom vil få dekortapet som speiler Hamar og man utvider sengekapasiteten på en del rom. Dette betyr at hotellet får 72 ekstra sengeplasser når oppgraderingen er ferdig.