Så sent som i fjor høst ble den usolgte villaen på 173 kvadratmeter helt nede ved mjøskanten i Sandvika omtalt i en større reportasje på NRK. Den gangen var prisen på ni millioner kroner og Eskild Wedvik i BoligPartner var klar på at det ikke var aktuelt å gjøre noe med prisen.

NRK omtalte boligen som "Luksusboligen ingen vil ha". Andre markedsføringstiltak ble gjort for å få solgt boligen den gangen - det fungerte ikke.

Ett år senere er det nå 1,5 millioner kroner å spare om du har gøtt med drømmen om boligen. Det er en prisreduksjon på nesten 17 prosent.

- Vår egen skyld

- Vi sa den gangen at vi var villig til å møte kjøpere som eventuelt hadde endringer de ønsket ved boligen. Nå har vi sett litt motsatt på det og satt ned prisen, slik at kjøpere evt kan ha rom for å gjøre endringer selv, sier BoligPartners daglige leder.

Wedvik sier at BoligPartner selv har vært for harde de gangene det har vært vist interesse for boligen.

- Det er nok litt vår egen skyld at denne ikke er solgt. Vi har hatt kjøpere, men stått hardt på prisen. Denne kunne blitt solgt tidligere, men nå prøver vi å tilpasse oss markedet, sier han.

Ferdig etter finanskrisen

Boligen sto innflyttningsklar ved årsskiftet 2009/2010, og siden har den ligget ute for slag.

- Dette var rett etter finanskrisen. Det er ikke normalt at boliger ligger så lange, men det skjer jo, sier han.

Wedvik er klar på at den ferdigstilte og usolgte boligen ikke skader driften i BoligPartner.

- Vi har blitt såpass store av det ikke skader oss, men penger er penger for alle og det ville vært fint å lette seg for denne, erkjenner han.

Vil treffe et bredere marked

Huset ligger bare et stinkast fra vannkanten og Wedvik mener mann knapt nok finner en bedre beliggenhet på en bolig i Hamar-området per nå.

- Prisreduksjonen åpner for at vi treffer en bredere del av markedet. Dette er imidlertid et market vi ikke har mange enheter i, sier han om millionvillaen.