Les også: Her er TV-kjendisenes boligråd

– Vi startet rivingen denne uka, og måtte hit for forsøke å finne drømmebadet, sier Ragnhild Reiakvam og titter bort på Thomas Grønje.

Svarte fliser

Samboerparet er kanskje de som har størst tidspress blant de mange tusen skuelystne inne i Vikingskipet under den store boligmessen denne helgen.

– Vi har kjøpt vår første bolig i Løten, og startet prosessen med å lage nytt bad denne uken. Huset er fra 1965, og badet var like gammelt. Det var virkelig på tiden å skifte alt. Så nå er vi på jakt etter nytt bad, sier Ragnhild.

– Hva er det dere ønsker å finne?

– Drømmebadet.

– Det skal helst være svarte fliser. Det synes vi er stilig. Vi er her fordi vi trenger inspirasjon.

Noen har ikke like hastverk som Løten-paret.

6 måneder gamle Lotta Lysaker er blant de yngste publikummerne, og ser ut til å trives med støyen fra publikummere og utstillere. Foreldrene, Bjørnar Hagen og Stine Lysaker, har senkede skuldre. De har dratt til Hamar for kose seg, for de er ferdige med en omfattende oppussing hjemme:

– Vi er akkurat ferdige med å pusse opp hele huset, så vi er kommet hit for å se hva vi kunne ha gjort annerledes, sier Lysaker og ler.

På en annen stand med enorme spabad har Jan Morgen Haugsbakk funnet noe han liker, kalt Sunrise Spa 104, til 99.000 kroner. Det er et stort boblebad som rommer 1.600 liter vann, har det nyeste innen renseanlegg og er utstyrt med en masse dyser og store høyttalere som pumper ut musikk med dyp bass.

– Vi holder på å bygge hus, og vi hadde spabad i det gamle huset vårt. Derfor var det naturlig å dra på messa. Vi er her for å skrive kontrakt, sier Haugsbakk.

Han lover at det ikke skal spares når det skal investeres:

– Vi må jo finne verstingmodellen. Kun det beste er godt nok.

Trakk mange

Boligmessen åpnet dørene fredag og er åpen hele helgen. Arrangøren, Compass Fair, er strålende fornøyd med publikumsoppmøtet:

– Vi har laget den største messa vi noensinne har hatt i Hamar, med over 100 utstillere. Det strømmer på med folk og vi ligger veldig godt i rute i forhold til antall besøkende sammenlignet med i fjor, sier en glad prosjektleder for Boligmesse Vikingskipet, Toril Hallan.

– Hva skiller denne fra de foregående messene?

– Vi har et litt større søkelys på interiør enn tidligere, blant annet med en egen stand med boligstylist; og mer byggevarer.

– Det er kort og godt blitt en mer komplett messe enn tidligere, sier Hallan.

Bildeserie

Boligmessa i Vikingskipet