Boligmessa var fast innslag i Vikingskipet fra 2010, men i 2013 gjorde den et opphold fram til i fjor.

– Vi hadde ikke ressurser til å lage den messen vi ønsket, men i fjor relanserte vi Boligmessen på Hamar. Det ble en voldsom interesse, og vi ble veldig motiverte av suksessen. Hele 7.655 mennesker kom innom messa vår, sier prosjektleder Toril Hallan hos arrangør Compass Fairs AS.

Under ett tak

De har drevet med boligmesser i snart 20 år:

– De siste årene har messene bare blitt mer og mer populære. VI er en oppussende nasjon og ligger i verdenstoppen når det gjelder å oppussing.

– Hvorfor vil folk fortsatt dra på messe?

– Mange finner mye god informasjon på internett, men jeg tror mange synes det er deilig å komme til et sted hvor en kan ta og føle på ting og får skikkelig eksperthjelp. På en messe er alt samlet under ett tak.

I år stiller de med hele 92 utstillere som fordeler seg over hele gulvet inne i Vikingskipet.

Det skal skje mye fra en stor scene. Her legges opp til en serie med foredrag og aktiviteter med «Sinnasnekker'n» fra TV Norge, Otto Robsahm, i tillegg til konkurranser og aktiviteter.

Mer produkter

Messa åpner fredag og er åpen til og med søndag.

– Hva får folk oppleve i år?

– En enda bedre messe enn i fjor! Mer produkter og utstillerne har fått god boltreplass til å skape innholdsrike og flottere stands.

– Det vi i fjor manglet på møbler og interiør, har vi fått på plass i år. I alle prisklasser. Og vi har et veldig bra utvalg av kjøkken og baderom. Gulv, fliser og trapper. Og mye byggevarer, sier Hallan.

Det er også store områder rettet mot hytte og hage.

Man lager også en barnepark, med hoppeslott, tegning, film og ansiktsmaling.

– Og, vi skal på messa i Hamar kåre en «Handy Girl» under lørdagen.