Høyeste prisvekst siden 2003

REKORD: Salgsleder Stein Olav Engebakken ved EiendomsMegler 1 Hamar opplever stadig rekordpriser på boliger i Hamar.

REKORD: Salgsleder Stein Olav Engebakken ved EiendomsMegler 1 Hamar opplever stadig rekordpriser på boliger i Hamar. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Boligprisene i Hamar satte ny rekord i prisevekst i forrige kvartal. Da økte prisene med 13,8 prosent sammenlignet med forrige kvartal.

DEL

Det er Eiendom Norges fylkesrapport som viser disse tallene.

En solid rekord:

– Årsveksten på 13,8 prosent i forrige kvartal er den høyeste vi har registrert noen gang for Hamar, basert på tall tilbake til 2003. Brutt ned på månedlig prisendring ser vi at det var prisveksten i oktober som var spesielt høy med 15,7 prosent, mens november og desember lå på i underkant av 13 prosent. På landsbasis er Hamar nummer 28, sammen med Kongsvinger, blant de 107 større kommunene som er med i statistikken, sier salgsleder Stein Olav Engebakken ved EiendomsMegler 1 Hamar.

Det forventes at veksten fortsetter:

– Våre prognoser viser en prisvekst for inneværende år på 11 prosent i Hamar, 10 prosent i Ringsaker, ni prosent i Løten og åtte prosent i Stange. Som regionsenter tror vi Hamar fortsatt vil øke mest, mens gryende optimisme i Brumunddal bidrar til at Ringsaker kommer på andreplass. Vi tror at prisene i Løten har steget så vidt mye at veksten heretter blir litt lavere enn i Ringsaker. Vi forventer fortsatt svakere utvikling i Stange enn i de øvrige kommunene i Hamar-regionen.

Artikkeltags