Foto:

«Biri'n» på plass i Skisporet

Kombinert-legenden Torbjørn Løkken har gjort hamarsing av seg, og kjøpt hus med adresse Skisporet.
Jo E. Brenden
Publisert
DEL
Kombinert-legenden Torbjørn Løkken har gjort hamarsing av seg, og kjøpt hus med adresse Skisporet.

– Ny bolig på Skimakertunet, med adresse Skisporet. Midt i blinken for meg, sier Torbjørn Løkken og smiler.

Nå har «Biri'n» flyttet fra Biri til Volljordet for å starte på en helt ny tilværelse sammen med samboer Tone Lorentzen.

Jeg er mosjonist og liker å holde meg i form. Å flytte til Hamar gir mange muligheter

Torbjørn Løkken

VM-vinner i 1987

Hamar Dagblad får være med på den store dagen, overtakelsen av den nye boligen.

Byggeleder Frode Brenden og Block Watne-salgskonsulent Thomas Jahr kommer innom og overrekker nøklene til det splitter nye kjedede rekkehuset i Skisporet, med panoramautsikt ut mot Hedmarkstoppen og Furuberget.

OVERTAKELSE: Tone Lorentzen og Torbjørn Løkken i stua sammen med Thomas Jahr og Frode Brenden fra Block Watne.

OVERTAKELSE: Tone Lorentzen og Torbjørn Løkken i stua sammen med Thomas Jahr og Frode Brenden fra Block Watne. Foto:

– Torbjørn og Tone fikk bolig 34, den siste boligen i byggeprosjektet Skimakertunet, som består av en kombinasjon av leiligheter, rekkehus og kjedede boliger. At vi skulle få han inn som eier på denne adressen var jo litt artig, sier Jahr og smiler.

Smiler gjør også samboer Tone:

– Jeg liker det jeg ser. Fritt og åpent, på Hamars tak. Jeg føler en frihet her. Og det er ikke langt til byen, vi er rett ved Furuberget og Klukhagan.

– Det var faktisk jeg som overtalte Tone til å flytte fra Biri, selv om hun er født og oppvokst i Hamar, forteller Torbjørn.

Han er født og oppvokst på småbruk på Biri, som ble solgt i 2014. De siste årene har han bodd i ny bolig på samme sted. Og i et og et halvt år har han og Tone vært et par, selv om de kjente hverandre fra 2008.

Hun jobber i Nordea i Hamar og har bolig i Brumunddal, men valgte å flytte inn hos Torbjørn på Biri. Dermed ble pendlingen til jobb lengre, uten at hun har klaget.

– Tone har faktisk likt seg godt på Biri. Det er faktisk jeg som har vært på søken etter noe annet, sier Torbjørn.

– Hvorfor ville du til Hamar?

– Jeg har alltid likt meg på denne siden av Mjøsa og har alltid trivdes i Hamar. Tidligere har jeg bodd fire år i Trysil og to i Elverum, og synes det er mye hyggelige folk i Hedmark. Og når Block Watne annonserte dette området, så ble jeg nysgjerrig. At adressen var Skisporet trigget kanskje interessen enda mer, sier Løkken.

PASSENDE ADRESSE: Skisporet har fått en VM-vinner som beboer.

PASSENDE ADRESSE: Skisporet har fått en VM-vinner som beboer. Foto:

Han er blitt 54 år gammel. Det er 31 år siden han vant VM i Oberstdorf individuelt, verdenscupen sammenlagt, Svenska Skidspelen og norgesmesterskap. «Biri'n» ble A-kjendis, bare 24 år gammel.

31 år etter er han fortsatt opptatt av trening.

– Jeg er mosjonist og liker å holde meg i form. Å flytte til Hamar gir mange muligheter. Furuberget og Klukhagan rett utenfor stuevinduet. Og det er jo ikke langt opp til Gåsbu, hvor jeg tok to NM-medaljer, sier Løkken, som i fjor gikk Birkebeinerrennet på tre timer og 39 minutter.

– Også har Hamar som by mye å by på. Både idretts- og kulturlivet blomstrer her.

Bygger treningsrom

– Fulgte du med på OL?

– Ja, det ble et fantastisk OL sett med norske øyne. For kombinert sin del så er jeg litt skuffet og synes at Norge underpresterte. Det ble litt mye ... stang ut.

– Kriblet det ikke litt når du så på OL-sendingene?

– Jeg er blitt 54 år gammel og det 30 år siden jeg vant i Kollen, så den kriblingen kjenner jeg ikke så mye til. Men jeg er engasjert og interessert.

– Kommer idretten til å nyte godt av at du har kommet flyttende hit?

– Ja, det er en mulighet for det. Jeg er utdannet adjunkt innen helse- og idrettsfag og er i ferd med å finne meg en jobb her. Uansett: Jeg er klar for å bidra inn i samfunnet.

REKKEHUS: Skimakertunet består blant annet av kjedede eneboliger.

REKKEHUS: Skimakertunet består blant annet av kjedede eneboliger. Foto:

Huset på Volljordet er foreløpig uten møbler. Men Torbjørn går rundt inne i den 102 kvadratmeter store boligen og ser muligheter:

– Her inne skal jeg ha treningsrom! Jeg har allerede bestilt meg utstyr, og Tone har lovet å bruke utstyret hun også.

Torbjørn og Tone skal gifte seg i Hamar ved sommertider.

– Ser du for deg at dere skal bli gamle her?

– Ja. Har kan vi bo i mange, mange år.

I SKISPORET: VM i Oberstdorf. Torbjørn Løkken (foran) i aksjon under 15 km kombinertlangrenn. Bak følger Tadeusz Bafia fra Polen.

I SKISPORET: VM i Oberstdorf. Torbjørn Løkken (foran) i aksjon under 15 km kombinertlangrenn. Bak følger Tadeusz Bafia fra Polen. Foto:

MULIGHETER: – Flott på Hamars tak, sier Torbjørn Løkken og Tone Lorentzen. Her står de i andre etasje på den nye boligen.

MULIGHETER: – Flott på Hamars tak, sier Torbjørn Løkken og Tone Lorentzen. Her står de i andre etasje på den nye boligen. Foto:

UTSIKTEN: Her er utsikten fra stuevinduet til Torbjørn og Tone.

UTSIKTEN: Her er utsikten fra stuevinduet til Torbjørn og Tone. Foto:

Artikkeltags