(Siste)

I november planlegger nordmenn oppussingen for neste år. . Analyser av søk på google viser at interessen for oppussing i Norge er på sitt høyeste i om høsten. Vi søker dobbelt så mye på «oppussing» nå sammenlignet med resten av i året.

Stil og atmosfære

Gulvet er det aller viktigste når vi pusser opp hjemme, ifølge Informasjonskontoret for farge og interiør (Ifi.no).

– Gulvet skal være med på å skape stil og atmosfære i rommet. Flere og flere er bevisste på at du ikke får et fint rom uten et fint gulv, sier redaktør Bjørg Owren i Ifi.no.

Owren har fulgt utviklingen på gulv i det norske markedet over lang tid, og sier at gulvet helst skal være av ekte tre. Hvis det ikke er ekte tre, må gulvet være praktisk og slitesterkt.

Parkett eller laminat

Nordmenn velger stort sett parkett eller laminat på gulvet. Disse to gulvtypene står for over to tredeler av salget.

– Fordelen med laminat er at den er hardere enn parkett og tåler mer slitasje enn tregulv. For mange med barn og kjæledyr er dette et godt valg, sier May Britt Askvik i Maxbo.

– Vinyl og fliser er materialer som også tåler en trøkk, mens tepper er et flott alternativ for hunder som ikke røyter, sier hun.

Askvik sier at forbrukerne elsker tregulv, og at parkett og herdet tre er valget for dem som ønsker seg overflaten til ekte tre. Herdet tre er ekte tre med slitestyrken til laminat, og tåler slitasje fra både barn og hund. (ANB)