furnesing med vm-debut i asia

Tøft selskap: Det er 270 deltakere, deriblant flere heltidsbowlere, som fra i morgen kjemper om medaljer i VM i Hongkong. Furnesingen Tor Inge Jansen ser på VM-debuten som en nyttig erfaring og tror det skal bli tøft å få med seg medalje hjem. FOTO:fRANK morgan bakken

Tøft selskap: Det er 270 deltakere, deriblant flere heltidsbowlere, som fra i morgen kjemper om medaljer i VM i Hongkong. Furnesingen Tor Inge Jansen ser på VM-debuten som en nyttig erfaring og tror det skal bli tøft å få med seg medalje hjem. FOTO:fRANK morgan bakken

Artikkelen er over 1 år gammel

Furnesingen Tor Inge Jansen VM-debuterer søndag og i konkurranse med 270 av verdens beste bowlere tror han at det skal bli vanskelig å få med seg medaljer hjem fra Hongkong.

DEL

(Ringsaker Blad) Onsdag kveld satte furnesingen seg på flyet og etter å ha gjennomført treninger på VM-banen er han nå klar for første konkurransedag i dag.

– Ikke noe å lure på

På disse tider i fjor var Jansen, som for øvrig er leder for Briskebyen BK, også ute i verden for å representere Norge. Da var han med i World Cup i Mexico og fikk med seg en femteplass av de 64 deltakerne. Med det ble han beste europeer og la samtidig i en god søknad om å framtidige konkurranser i utlandet.

– Etter dette fikk jeg spørsmål om å være med på landslaget og fram mot det endelige uttaket til VM visst jeg at jeg var i nærheten av en plass. Da forespørselen kom var det ikke noe å lure på, sier Jansen som nå får sin første tur til Asia.

Seks medaljeøvelser

Norge dro til Asia med seks mann og det er like mange øvelser å ta med seg medaljer fra. Det spilles nemlig også konkurranser lagvis med henholdsvis to, tre og fem spillere i tillegg til individuelle konkurranser. Jansen vet at mye skal klaffe om han skal få med seg medalje hjem.

– Dette er mitt første VM og det hadde selvfølgelig vært gøy å få med seg medalje, men jeg må ta det som en erfaring. Jeg har aldri stått i en slik situasjon før og man må huske på at jeg møter spillere som ikke gjør annet enn å bowle, spillere med store sponsorer i ryggen. Så det er ikke noe lett å selskap å hevde seg i. Det viktigste for meg blir å fokusere på det jeg skal gjøre. Da kommer man langt uansett, sier Jansen som til daglig jobber på Asko i Brumunddal.

– Mentalt krevende

Det blir om lag to uker med konkurranser for Jansen og de andre deltakerne i mesterskapet og han er tydelig på at det er langt mer slitsomt enn folk tror.

– Det er en stor påkjenning for kroppen og huet å holde seg skjerpet gjennom hele turneringen. Det handler om presisjon og repetisjon og det er mentalt krevende, sier Jansen som også er spent på baneforholdene.

– Hallen vi skal spille i er ikke ny og banene kan være ulikt slitt. Dette påvirker kula, sier Jansen som forteller at det er litt sammenlignbart med langrenn.

– Der snakkes det om å smøre seg bort og for oss er det også viktig å ha det riktige utstyret til riktig tid. Det brukes forskjellige oljeprofiler på baner og på den offisielle treningen fredag ble vi litt klokere. Det kan slå negativt ut om vi ikke velger riktig, så vi tar ikke lett på dette.

Artikkeltags