Utlover 100.000 kr i dusør etter sorenskriver-brannen

BRANT: Huset til sorenskriver Ola P. Svor brant i Hamar. Politiet tror brannen er påsatt.

BRANT: Huset til sorenskriver Ola P. Svor brant i Hamar. Politiet tror brannen er påsatt.

Artikkelen er over 5 år gammel

Natt til mandag 22. juli 2013 brant bolighuset til sorenskriver Ola P. Svor i Hamar. Datteren og en venninne måtte redde seg ut av det brennene huset. Nå utlover forsikringsselskapet Gjensidige en dusør på 100.000 kroner til den som kommer med tips som fører til at brannen blir oppklart.

DEL

Sorenskriveren selv var ikke hjemme da brannen brøt ut i Borchgrevinks gate 59 i Hamar.

– Vi har ikke løst saken ennå. Dette er en meget avlorlig sak og vi har tenkt å snu alle steiner i den for å gjøre det som står i vår makt for å løse den. Det at Gjensidige nå går ut med en såpass stor dusør i saken, håper vi vil bidra til å gi oss ytterligere informasjon i saken, sier politiadvokat Anne Cathrine Ingulstad Aga ved Seksjon for organisert kriminalitet ved Oslo politidistrikt til Østlendingen.

– Er dere helt på bar bakke?

– Vi er ikke i nærheten å ha løst saken. Politiet har lagt ned et betydelig etterforskningsarbeid i saken. Vi mener å ha god oversikt over brannstedet, men vi har ingen gjerningsmann. Det var på et tidspunkt en siktet i saken, men vedkommende er ikke interesseant for oss nå. Siktelsen ble i sin tid omtalt som en teknisk siktelse. Det var etterforskningen vår av ham som automatisk gjorde at han fikk status siktet, forklarer Aga.

Hun velger nå å gå ut i lokalmedia, fordi politiet har stor tro på at løsningen ligger nettopp i lokalmiljøet.

Etter at brannen var et faktum, iverksatte Hedmark politidistrikt umiddelbart etterforskning av brannen.

– Det viste seg at brannen var påsatt. Politiet kan ikke utelukke at den ble påsatt for å ramme sorenskriveren og hans yrkesutøvelse. Han hadde også tidligere mottatt alvorlige trusler knyttet til hans dommergjerning, sier Aga.

I oktober 2013 bestemte Riksadvokaten at Oslo politidistrikt skulle overta etterforskningen av saken.

– Dersom brannen er ment å ramme en representant for rettsvesenet, og gjennom det vårt demokratiske system, er den særdeles alvorlig. Vi ber alle som kan ha informasjon om saken å ta kontakt med oss, sier politiadvokat Aga til Østlendingen.

Oslo politidistrikt har tipstelefon 22 66 96 00. Du kan også sende inn tips elektronisk via e-post: sorenskriverbrannen@politiet.no.

Artikkeltags