Gå til sidens hovedinnhold

Bringer et stykke Hollywood inn i Middelalderfestivalen

Det spøkte lenge for årets Middelalderfestival på Domkirkeodden, men til slutt fikk de grønt lys og har snekret sammen noe helt utenom det vanlige i år. Med Hollywood som inspirasjon vises fire skreddersydde show på Storjordet neste helg.

Med to forestillinger lørdag 12. juni og to dagen etter håper Anno Domkirkeodden å dra til sammen 800 tilskuere. Dette er jo langt unna tallene de pleier å ha på Middelalderfestivalen, i 2019 var det 9500 besøkende, men vi lever fortsatt i en unntakstilstand hva folkeansamlinger angår. Derfor legges det kun ut 200 billetter pr. forestilling i et amfi som rommer om lag 4000 personer. I tillegg vil det bli satt opp en middelalderleir hvor det blir lagt opp til ulike aktiviteter tre dager i uka i juli, blant annet fekteskole og prinsesseskole.

–Spektakulært og morsomt

Arrangørene skjønte tidlig at de ikke kunne planlegge for å ha en festival i samme format som de har blitt kjent for, og så på hvilke muligheter de hadde til å gi publikum en trygg opplevelse kombinert med minneverdig underholdning. Da fikk de ideen om å lage et show som en slags kavalkade fra festivalens mest populære innslag ispedd en klype Hollywood. Dermed så «Fra Hollywood til Domkirkeodden» dagens lys.

–Her blir det kanoner, sverdkamp, riddere til hest og musikk. Her skal vi nok også ta livet av noen Hollywood-myter og vise hvordan ting egentlig var i Middelalderen. Men akkurat som i Hollywood er det en helt i showet. Hvem det er vil vi ikke røpe ennå, men det blir et spektakulært show som også har humoristiske innslag, forteller festivalleder Ranveig Nordbryhn.

–Husk at vi bruker kanoner, så dette er ikke et show å ta med små unger og bikkjer på, legger hun til.

Utfordrende oppkjøring

Fjorårets variant av Middelalderfestivalen var underlagt et enda strengere smittevernregime enn i år, så derfor har arrangørstaben fått litt trening i hvordan de skal håndtere dette. Ved å spre aktiviteter utover en lengre periode og med telling av folk gikk det fint i fjor og det er de sikre på at det kommer til å gjøre i år også.

– Det har vært utfordrende for oss å planlegge dette med tanke på hvilke retningslinjer vi skulle forholde oss til og det blir travelt for oss når vi endelig har fått grønt lys til å gjennomføre, men det skal vi klare. Vi har lenge planlagt for at slik show skulle bli løsningen i år og om det mot all formodning skulle bli en ny nedstengning, så har vi også en plan B, sier Nordbryhn.