Brudehuset sendte klær for mange hundre tusen til Paraguay: – God følelse å hjelpe

GA BORT BRUDEKJOLER: Inger-Lill Gaarder Skjæraasen på Brudehuset synes det er en god følelse å hjelpe de vanskeligstilte i Paraguay og nylig sendte hun brudekjoler verdt flere hundre tusen kroner til det søramerikanske landet.

GA BORT BRUDEKJOLER: Inger-Lill Gaarder Skjæraasen på Brudehuset synes det er en god følelse å hjelpe de vanskeligstilte i Paraguay og nylig sendte hun brudekjoler verdt flere hundre tusen kroner til det søramerikanske landet. Foto:

Brudekjoler for flere hundre tusen kroner ble nylig pakket og sendt av gårde fra Brudehuset i Hamar med Paraguay som destinasjon.

DEL

En kassebil manøvrerer seg fram i gågata en tidlig morgen og parkerer foran Brudehuset. Besøket er ventet, for på innsiden står masse varer klare på stativ eller pakket i poser og kasser. Inger-Lill Gaarder Skjæraasen, butikkens innehaver, løper i skytteltrafikk mellom bakrommet og inngangspartiet for å påse at varebilen får med seg alt.

–God følelse

I 1957 sendte Norsk Pinsemisjon tre norske damer til Paraguay, blant annet Bergljot Nordmoen fra Trysil. Dette er en slektning av Inger-Lills mann Gjermund, så familien har lenge vært engasjert i levevilkårene i det søramerikanske landet. Etter hvert kom de i kontakt med den humanitære stiftelsen Suenos med base i Sandnes. De har over 40 års erfaring med bistandsarbeid i Paraguay og det føltes naturlig for Brudehuset å videreføre samarbeidet. Inger-Lill vet dessuten at det hun gir bort kommer til nytte.

– Det er en god følelse å gi bort noe til folk som ikke har noe. Det opplever jeg som veldig meningsfullt og det er veldig hyggelig å være med på dette, sier hun.

Store verdier

Når man først skal gi til veldedige formål er kanskje ikke brudekjoler og den slags det første man tenker på, men dette er en varegruppe som er nyttig på flere måter.

– De færreste i Paraguay har råd til en skikkelig brudekjole. Vi gir også bort kjolene for at de skal kunne leies ut der og på den måten generere inntekt som igjen skal gjøre det lettere å ta utdannelse for ungdommer. Det er det som er hovedmålet for Suenos, det å gi ungdom i Paraguay muligheten til å ta høyere utdanning, forteller Gaarder Skjæraasen.

STORT LASS: Den humanitære stiftelsen Suenos kom med kassebil fra Sandnes for å hente alle varene Brudehuset ønsket å sende til Paraguay.

STORT LASS: Den humanitære stiftelsen Suenos kom med kassebil fra Sandnes for å hente alle varene Brudehuset ønsket å sende til Paraguay. Foto:

Og det er liten tvil om det er varer for store verdier som pakkes på varebilen til Sandnes før det etter hvert sendes til Paraguay med lasteskip.

– Denne gangen sender vi 35–40 brudekjolen fra lagerbeholdningen vår. Dette er jo kjoler som i utgangspunktet koster 10. 000 kroner eller mer. Det hadde sikkert vært mulig å selge noe av det her, men på langt nær alt. Dette er jo ikke årets kolleksjon og vi i Norge er veldig kresne, mens i Paraguay er de takknemlige for alt de kan få. Da føles det også ekstra godt å gi bort noe, sier hun.

Avvikler Floyd på CC

Parallelt med driften av det over 500 kvadratmeter store Brudehuset i gågata har familien drevet Floyd på CC. Denne filialen har vært på kjøpesenteret siden CC åpnet i 2014, men for at familien skal kunne få litt roligere dager avvikles denne butikken til nyttår. Da kan Gaarder Skjæraasen igjen konsentrere seg om kun et utsalgssted. Floyd vil for øvrig gjenoppstå på CC en gang i løpet av våren 2021.


Artikkeltags