Gå til sidens hovedinnhold

Brygga Bar og «Kari-Sofie» går i pluss

Artikkelen er over 1 år gammel

– Et helt topp sted, sier bargjestene Elin Monsen og Tove Sørum. Sommeren ser ut til å ende i solid pluss både for Brygga Bar og «Kari-Sofie».

– Jeg har bare vært her en gang før i sommer, men det er jo et flott sted. Og se på det været vi har nå! Helt herlig, sier Tove Sørum, mens hun klapper på bostonterrieren Wilma.

– Det er en veldig fin plass. Et kjærkomment tilskudd til Hamar, supplerer venninne Elin Monsen.

I pluss i dårlig vær

Også barvert Espen Bjørkheim nyter varmen fra sola. Han vet at det fine været betyr at det blir mange gjester senere på kvelden.

– Det har vært uhorvelig bra. Alle har vært ute og vi har hatt et vanvittig trøkk her nede, sier Bjørkheim.

– Det forskjellige leire har sutret over av tapt omsetning da koronaen startet opp, gjorde vi opp for til gagns med pinsen og måneden som fulgte etter.

Juliværet ble ikke så godt som man håpet på:

– Vi har hatt en omsetning som lå på halvparten av juni, men det var også veldig bra. Så fort det ble åpning og lysning, og ikke regn, dukket folk opp her nede likevel.

Bjørkheim gleder seg over langtidsvarslet. Det meldes om fortsatt varmt vær utover i august.

– Nå er vi tilbake der vi skal være. Men vi merker at fellesferien er ferdig og at skolen begynner igjen over helgen. Og turismen er sterkt avtakende.

– Men det jo flott med alt som skjer i Hamar, med nye etableringer som gjør at flere folk ser ut til å trekke ut.

Han sikter blant annet til den nye uteserveringen i Strandgateparken, drevet av den kommende italiske restauranten Il Teatro, i Hamar Teater-bygget.

– Nykommerne er med på å skape aktivitet i byen, som vi andre også nyter godt av.

Og denne våren kom nyheten om at Brygga Bar-eierne, Eventlaget, sikret seg serveringsvognen «Kari-Sofie» som står inne på Jernbanemuseet.

– Hvordan har erfaringene vært den første sommeren med drift her?

– Helt magi! Noen dager steker vi opp 40 liter vaffelrøre. Det går så mye vaffel, kuleis og kaffe og forfriskninger, at vi er helt overveldet.

– Derfor har vi spennende planer som vi skal diskutere med Norsk Jernbanemuseum for neste sommer, sier Bjørheim hemmelighetsfullt.

Forlenget sesong

– Hvor lenge ser du for deg at Brygga Bar holder åpent denne sesongen, da?

– Vi skal holde åpent så lenge vi kan. Er det fint vær så holder vi åpnet fra klokka 16 på hverdagene, og vi skal i alle fall holde åpent på helgene langt utover høsten.

– Vi har jo kjøpt inn 20–25 terrassevarmere som kommer fredag, så jeg skal sørge for at det skal bli godt å sitte her også på kjølige kvelder.

– Målet er å dra ut Brygga Bar-sesongen helt ut i oktober.

– Det er ny rekord.