Gå til sidens hovedinnhold

Byr på drive-in-bingo og konsert på Hamar flyplass

Flystripa på Hamar flyplass skal fylles med biler. Her blir det bilbingo, konsert og servering av cocktails fredag 29. mai.

– Vi trenger å le litt og kjenne på normaliteten igjen, sier Mocci Ryen fra Hamar kulturhus.

– Ja, vi alle har sittet inne lenge nå, og trenger å bli aktivisert igjen, supplerer eventansvarlig i Norsk Tipping, Bernt Plassgård.

Bingo og band

Hamar kulturhus, HamarRadioen, Stange kommune og Norsk Tipping nemlig går sammen om å lage en fredagskveld som virkelig kommer til å være utenom det vanlige.

For Hamar Flyplass skal gjøres om til en utendørs bingohall. Med direktesendt bilbingo over HamarRadioen.

Og det blir ikke bare bilbingo, men også servering av cocktails, musikalske innslag med bandet med det passende navnet: Margarita & The Jammin' Juice, i tillegg til flere overraskelser denne kvelden.

– Det man trenger er en bil og en DAB-radio. Og man må ta med seg en telefon eller et nettbrett med tilgang til nettet, så er man med, sier Ryen.

– Men det blir ikke noe langvarig arrangement. Det blir en drøy time, så er det over. Og man skal ikke forlate bilen mens arrangementet pågår, sier Ryen.

– Utrolig bra at vi får oppleve et slikt engasjement. Det viser bare at fantasien setter begrensninger for hva man kan bruke flyplassen til, sier styremedlem i Innlandet flyklubb og flyskole, Magnus Torgersen.

Av smittevern anbefaler arrangørene at man ikke kommer med minibusser eller andre større kjøretøy, men det er selvsagt lov å fylle bilen med familien.

Billetten må kjøpes på forhånd.

Får inntektene

Tanken til arrangørene er at billettinntektene skal gå til lag og foreninger som har fått sine aktiviteter avlyst som følge av arrangementsforbudet rundt koronadugnaden.

Inntektene av inngangsbilletten går til Storhamar Håndball Cup, som skulle være vertskap for den store håndballturneringen i byen den aktuelle helgen.

Det ble naturlig nok avlyst.

– Fantastisk tiltak. Vi stiller opp med våre medlemmer for å sørge for at avviklingen av kvelden går greit, sier daglig leder hos Storhamar Håndball, Bjørn Inge Os.

Arrangementet vil bli avviklet i Stange 5. juni.

Hvor dette skjer, og hvem som får inntektene av denne kvelden, er foreløpig ikke avklart.