Gå til sidens hovedinnhold

Cecilie blant 350 som ville se ny elektrisk Volkswagen

Artikkelen er over 1 år gammel

– Jeg falt for utseendet, sier Cecilie Stien. Hun var en av 350 som stilte seg i kø for å se Volkswagens første elbil, laget på egen linje, demonstrert i Furnes. Men når hun får bilen hun har bestilt, vet hun ikke.

Sveip bildene over for å se flere motiv fra bildemonstrasjonen som trakk fulle hus i Furnes.

– Jeg vet ikke hvor lenge jeg må vente. Jeg tror dessverre at jeg befinner meg et på et sted mellom plass 5.000 og 6.000 på reservasjonslista, sier Cecilie Stien fra Elverum.

Ikke overrasket

Interessen for den nye var så stor at Møller Bil Hamar måtte kjøre hele fem visninger av den nye Volkswagen ID.3 1st i løpet av onsdagen.

Gjennom hele dagen rant det inn med bilinteresserte folk fra hele regionen for å være blant de første i landet til å se på den nye «folkeelbilen» til Volkswagen, som ingen i landet får før sommeren 2020.

– Det blir min første elbil. Jeg har kikket på en del elektriske biler fordi jeg ser en fordel i å skaffe meg elbil i og med at jeg bor i Elverum og jobbpendler til Hamar.

– Den her er stilig og den har all right rekkevidde. Også har jeg alltid kjørt Volkswagen, sier Stien.

Markedssjef Sveinar Kristiansen og hans medarbeidere på Møller Bil Hamar måtte kjøre fem bilshow, med avduking, demonstrasjon og produktvideoer, i tillegg til at bilforretningen i Furnes bød på bevertning til de 350 forhåndspåmeldte gjestene.

– Overrasket over den store interessen?

– Egentlig ikke, for det har vært en del presse på bilen og bilen jo er en milepæl i Volkswagen-historikk. Bilen blir nok like viktig for oss som introduksjonen av Golf'en på 70-tallet.

– Og dette er den eneste muligheten at kunder og interesserte kan få sett bilen etter at det ble åpnet for bestilling. En god del av dem som kom til oss har forhåndsreservert og lagt ut en del penger for å få kjøpt den, og de ville sikkert gjerne se og ta på den, selv om ingen får prøvekjøre bilen, sier Kristiansen og smiler.

Reservasjonslister

Volkswagen ID3 er den første elektriske bilen som den tyske bilprodusenten lager på egen plattform. Bilen oppgis å ha en rekkevidde på 420 kilometer.

– Hva sier folk som har sett bilen?

– De er positivt overrasket over utseendet, kjørelengde og prisen på bilen.

– Og de som har bestilt den lokalt, når får de bilen?

– Skal du sikre deg bil i løpet av 2020 så må man forhåndsreservere. Førstemodellen leveres det 30.000 biler av fra fabrikk, og den er utsolgt. Men: Norge har en kvote som er forholdsvis stor, og av den så finnes det fortsatt igjen biler til kunder. Så i motsetning til andre, så garanterer vi at de som bestiller får bil i 2020, under forutsetning at man kommer på reservasjonslista før den lukkes.

– Og det er ikke slik at når man står som nummer en i køen, så får man bilen første. Det dreier seg mer om at man da får muligheten til å velge fritt på farger og utstyr. De som står langt ute i lista vil få tilgang på bil, men da er den «ferdigspekket».