Gå til sidens hovedinnhold

Charlotte skal løfte fram Hamar: – Vi jublet da hun søkte på stillingen

Charlotte Sveinsen får jobben som by-fluencer i Hamar. Hennes søknad skilte seg klart ut i mengden og nå gleder hun seg til å løfte fram byen.

«Så fort som mulig, men ikke for fort», var det siste Eirik Løvoll, styreleder i Hamar Sentrum, uttalte om prosessen med å finne en byf-luencer. Nå, bare tre uker senere er valget tatt, og Charlotte Sveinsen som er godt kjent både for Skafferiet på Hovinsholm og som forfatter av kokebøker, tar på seg rollen som Hamars første byfluencer.

– Charlotte søkte på oppgaven sammen med flere andre aktuelle kandidater, og ble til slutt vurdert til den som kan gjøre det underholdende for oss å utforske byen, sier Løvoll.

– Følte meg nesten kallet

Da Sveinsen så i avisa at Hamar Sentrum lette etter en kreativ person til å løfte fram byen var det som om stillingsutlysningen forå bruke hennes egne ord, hadde navnet hennes på seg.

– Jeg følte meg nesten kallet. Jeg gleder meg veldig til å sette i gang med gjøre Hamar til en av de mest positive byene i Norge og det skal være en opplevelse å komme hit. Jeg har alltid sett et potensial i Hamar og med denne stillingen åpnet det seg en mulighet for å prøve noe nytt, sier hun.

Stillingen har ingen offisiell oppstartsdato.

– Så den starter nå, sier Sveinsen som bare ønsker å komme skikkelig i gang.

–Jublet da vi så navnet

Nestleder i Hamar Sentrum AS, Hanne Hønningstad, forteller om en søkemasse som var overraskende stor.

– Vi fikk inn uventet mange søknader, men Charlotte hadde mange gode tanker og ideer som samsvarte med hvordan vi i Hamar Sentrum AS tenker og vi jublet da navnet hennes dukket opp i søknadsbunken, sier Hønningstad og suppleres av styreleder Eirik Løvoll.

– Vi var faktisk litt usikre på hvordan vi skulle gå frem for å finne riktig stemme, og begynte målrettet med å headhunte i kreative miljøer for å være sikker på å nå frem til de riktige kandidatene. Men vi måtte bare stoppe. Etter bare noen timer på telefoner la vi merke til at det allerede hadde ramlet inn en mengde søknader. Å få være stemmen til byen sin er for mange en sjanse til å få leve ut en lidenskap. Det gikk fra å være et spørsmål om å finne en god nok kandidat, til å måtte sortere ut hvilken av kandidatene som passet best for de oppgavene vi skal i gang med for sentrum nå , sier han.

– Nye sko som skal fylles

Han er glad for at Sveinsen søkte og er tydelig på at det er et nytt kapitel som nå påbegynnes.

– Når man er godt fornøyd med en Helgøying, så tar man en til spøker Løvoll, og hinter om at Sveinsen tar over stafettpinnen etter Anne Dobloug som har hatt rollen som sentrumskoordinator de siste årene.

– Det er store sko å fylle, men det er heller ikke de samme skoene som skal fylles. Vi er inne i en omstrukturering. Over flere år har vi jobbet med en oversikt over hvordan andre byer jobber, slik at vi kan skape en metode som passer for Hamar. I jakten på en byfluencer visste vi hva vi ville ha, men var like opptatt av å høre hva kandidatene selv foreslo. Kreativitet må ikke kveles. Bare tenk på alt Charlotte har fått til med et handelsted. Hva kan vi da sammen få til med 180, sier Løvoll.

Ikke lage mini-Oslo

Sveinsen kommer i år til å være mindre delaktig i driften av Skafferiet, en jobb som har vært ekstremt krevende de siste årene. Nå ser hun fram til å bruke kreativiteten sin til å gi Hamar et særegent uttrykk.

– Det er viktig at Hamar ikke blir et mini-Oslo, men at byen kan tilby noe man ikke finner der. De site årene har jeg fått synliggjort Helgøya-navnet på kartet og nå vil jeg gjøre det samme med Hamar. Det krever at alle er på lag og at flere trekker lasset sammen. Alle ønsker jo at det skal være liv i sentrum, avslutter hun.