Gå til sidens hovedinnhold

Coop-rekord til tross for E6-bygging

Artikkelen er over 1 år gammel

Coop Innlandet melder om rekordomsetning.

Til tross for store trafikale utfordringer blant annet i forbindelse med utbygging av ny E6, som påvirket deler av butikkmassen negativt, leverte Coop Innlandet en rekordomsetning i 2019 på drøyt 2,3 milliarder kroner eksklusive merverdiavgift, skriver Coop Norge i en pressemelding.

– Dette er en økning innen dagligvarer på 3,2 prosent og byggevarer på 11,4 prosent, sier Olav Rønningen, administrerende direktør i Coop Innlandet. Veksten tilsier en økning i markedsandelene innen både dagligvarer og byggevarer for samvirkelaget.

– Vi forventet at resultatet ville bli påvirket av de store endringene i rammebetingelsene i forbindelse med vei utbygging og store strukturelle endringer i butikkporteføljen, og er godt fornøyd med et resultat på 13 millioner kroner etter skatt og rekordutbetaling av kjøpeutbytte til våre medeiere, forteller Rønningen. Coop Innlandet har hatt økning i inntekter og leverer gode tall på reduksjon av kasting av mat og svinn.

– Jeg vil berømme de ansatte for omstillingsevne og leveranser av gode handleopplevelser for kundene våre, sier Rønningen.