Skaug Gustavsen, opprinnelig fra Mesnali i Ringsaker, bor i Stange og jobber på Kiwi til daglig. Hun er imidlertid lidenskapelig opptatt av trening og ernæring, interessefelt som bare har vokst etter at hun tok PT-utdannelse i Australia i 2017. Etter dette har hun jobbet og studert, men ikke funnet en passende mulighet til å søke seg inn i yrket før nå nylig. Da Lena Fredriksberg, som hun kjente fra før, startet opp Spenst i Ottestad så hun en glimrende anledning til å hoppe i det.

– Jeg var lenge litt usikker på om jeg ville prøve meg, men det ble litt lettere å søke ettersom jeg kjente Lena fra før, forteller Skaug Gustavsen.

Da sistnevnte tok kontakt med Fredriksberg, som da var på utkikk etter folk, gikk det ikke lenge før et samarbeid var opprettet.

– Jeg ville ha med meg Lise fordi jeg vet hun er veldig seriøs i det hun driver med, og at hun har et brennende engasjement for trening, forteller Fredriksberg.

Klein salgsjobb

Hun er vant til å selge i kraft av lang erfaring fra Kiwi, men den salgsjobben som venter i PT-yrket er ikke noe hun ser veldig fram til og dette var også noe av grunnen for at hun vegret seg med å ta steget inn i bransjen. Som PT er man nemlig selvstendig næringsdrivende og er helt avhengig av at kundestrømmen ikke stopper. Da trengs det markedsføring.

– Akkurat denne delen gruer jeg meg litt til. Det er litt kleint å skulle selge inn seg sjøl på den måten. Jeg vil liksom ikke skryte heller. Etter hvert som jeg får det til å rulle vil det sikkert gå litt lettere, for da har jeg forhåpentligvis resultater og fornøyde kunder å vise til, sier hun.

Hun skal også ha noen gruppetimer når dette er smittevernmessig tilrådelig.

– Fin investering

Bruken av personlig trener, eller PT som det kalles, har økt radikalt de siste årene og nå er det ikke lengre noe som er forbeholdt kjendiser og folk med fet lommebok. Trening har blitt så viktig for mange og det er heller gjerne tid og ikke penger som er den knappe ressursen. Altså er stadig flere villig til å betale litt for å få maks ut av tiden de legger ned.

– Det er blitt mer vanlig å kjøpe PT-timer og det er mange som gjør det for å få en innføring i trening slik at de slipper å trene på måfå, noe som har lett for å skje når man er nybegynner. PT er en veldig fin måte å kvalitetssikre treningen din på, sier 26-åringen.Trening for alle

Aktiviteten på det nyoppstartede senteret har til tross for mange forhåndsinnmeldinger naturlig nok vært litt begrenset og Lise gleder seg veldig til at medlemmene kommer skikkelig i gang slik at også hun får gjort det samme.

– Jeg er veldig spent og gleder meg veldig. Dette er det første steget inn i drømmeyrket for min del. Det å få folk til å bruke kroppen mer er noe jeg brenner for og jeg ønsker å fronte at trening er for alle og at det finnes en treningsform som passer for alle. Jeg er opptatt av det skal være lav terskel for å trene på et senter og at medlemmene ikke skal føle seg utilpasse på trening, sier Skaug Gustavsen som håper at folk ikke blir for passive som følge av pandemien.

– Nå er det jo mange som har hjemmekontor og mindre aktiviteter å gå til, men det er viktig å huske å bevege seg litt, avslutter hun.