Showet spilles med to forestillinger hver dag fram til og med lørdag 5. Tradisjonen tro har Damenes Aften hatt julekabaret i over 20 år, men på grunn av pandemien så er konsertene nedskalert til en drøy time og uten pause, men et show fylt av masse julemusikk, humor, solister og et sjumannsband.

Vi trenger litt humor nå

– Det er vanskelig å drive med konserter om dagen, både praktisk og økonomisk, men vi ønsker å kunne gi et tilbud til i disse tider, forteller leder i Damenes Aften, Linn Therese Kohmann.

–Vi kjører høyt smittevern på øvelser og på scena, og på konsertene er det god avstand mellom publikum. Det er muligheter for å selge rundt 130 pr. forestilling, og det har allerede gått mange billetter. For mange er dette blitt en førjulstradisjon, og vi i koret skal gjøre alt vi kan for å lage en drøy time med masse julestemning og litt humor! Vi trenger det, sier hun.

Første gang uten Faldbakken

For første gang kjøres det julekabaret uten Knut Faldbakken. Kabaretformen krever en god del mer av det verbale, og er et annet konsept enn en konsert.

– Jeg skulle gjerne vært med og det stikker litt i hjertet å ikke stå på scena i disse førjulstider, men jeg har vært så opptatt med forsinket manuskript på min nye bok, «Stammeren», og koronatidene har også forsinket mitt arbeid. I tillegg er jeg nå midt i lanseringen av den nye boka med intervjuer i mange medier. Men jeg skal se forestillingen, og kommer sterkere tilbake neste år, og synes det er flott at damene i koret holder koken tross vanskelige tider for kulturen, sier Faldbakken.

Det er jo litt uvant å ikke ha med Knut på laget, men jeg har full forståelse for Knut sin situasjon nå, og både jeg og damene ønsker ham velkommen igjen neste år. Jeg beklager også at vi ved en tilfeldighet havnet på samme tittel i år som Hedemarken Symfoniorkester sin julekonsert senere i desember. Det hadde gått litt under radaren at denne tittelen var blitt en tradisjon hvor de skal ha sin tredje konsert nå. Damenes Aften har ny tittel på hver kabaret i over 20 år, men jeg og mange av damene kommer til å sitte ringside på deres konsert. Billetter til «Jul Actually» fåes kjøpt via Hamar Teater sine nettsider, og bestiller man sammen tilhører man samme kohort og blir plassert sammen. Dette gjør at flere også kan få anledning til å komme på konsertene, avslutter dirigent Erland Dalen .

Musikere på forestillingene er Terje Kola på trompet, Kjell Arne Engen på saksofon, Tom Larson på trombone, Ole Petter Hallan på trommer, Arild Drageset på piano, Øystein Utby på bass og Ragnar Utby på gitar.